Provincie Utrecht

Asfaltonderhoud N226 Maarsbergen en N227 Doorn

In september voert de provincie Utrecht groot onderhoud uit op de parallelweg en hoofdrijbaan van de N226 in Maarsbergen en de parallelweg van de N227 in Doorn. Het oude asfalt wordt hierbij vervangen door nieuw asfalt. Hieronder vindt u meer informatie over de werkzaamheden, de verkeersmaatregelen en de consequenties hiervan voor het verkeer.

Parallelweg en hoofdrijbaan N226
Werkzaamheden
De werkzaamheden aan de parallelweg en de hoofdrijbaan van de N226 vinden plaats tussen 13 september en 17 september. Het betreft het gedeelte van de N226 tussen de Van Beuningenlaan en de Randweg (N224) (van hm 56,5 tot hm 58,1) in Maarsbergen. Het oude asfalt wordt plaatselijk gerepareerd.

De werkzaamheden vinden alleen 's avonds en 's nachts plaats tussen 19:00 uur en 06:00 uur de volgende ochtend. Hierdoor blijft de hinder voor het verkeer beperkt. Wel kan sprake zijn van enige geluidsoverlast omdat er ook gefreesd moet worden.

Verkeersmaatregelen en bereikbaarheid
Tijdens de werkzaamheden is de parallelweg tussen de Van Beuningenlaan en de Randweg (N224) afgesloten voor landbouwverkeer. Landbouwverkeer zal tijdens de werkzaamheden gebruik maken van de hoofdrijbaan. Fietsers kunnen tijdens de werkzaamheden wel gebruik maken van de parallelweg. Tijdens de werkzaamheden aan de hoofdrijbaan wordt het verkeer met een `om-en-om'-regeling langs het werkvak geleid. Dit levert enige vertraging op voor het doorgaande verkeer. De werkzaamheden op de parallelweg en de hoofdrijbaan vinden niet gelijktijdig plaats. Tijdens de afsluiting zijn de aanliggende panden beperkt bereikbaar.

Parallelweg N227
Werkzaamheden
De werkzaamheden aan de parallelweg van de N227 vinden plaats tussen 9 september en 14 september. Het betreft het gedeelte van de N227 tussen de Maarnse Grindweg en ` Zonheuvel' (tussen hm 8,2 tot hm 9,7) in Doorn. Het oude asfalt wordt plaatselijk gerepareerd. De werkzaamheden vinden alleen 's avonds en 's nachts plaats tussen 19:30 uur en 6:00 uur de volgende ochtend. Er vinden geen werkzaamheden plaats in het weekend. Het gaat dus om totaal twee avonden/nachten: van donderdag op vrijdag en van maandag op dinsdag. Hierdoor blijft de hinder voor het verkeer beperkt. Wel kan sprake zijn van enige geluidsoverlast omdat er tijdens de werkzaamheden ook gefreesd moet worden.

Verkeersmaatregelen en bereikbaarheid
Tijdens de werkzaamheden is de parallelweg van de N227 tussen de Maarnse Grindweg en ` Zonheuvel' volledig afgesloten voor verkeer. Landbouwverkeer zal tijdens de werkzaamheden gebruik maken van de hoofdrijbaan. Fietsers worden langs het werk geleid.

Vragen?
Met vragen over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de provincie Utrecht:
T (030) 258 38 88 (infonummer wegwerkzaamheden provinciale wegen Utrecht)
E wegwerkzaamheden@provincie-utrecht.nl