Persbericht

13 september, 2010

Organisaties verbeteren productiviteit remote werknemers ~ Riverbed Steelhead Mobile 3.1 introduceert performanceoptimalisatie voor diverse omgevingen ~

Organisaties passen hun infrastructuur aan de moderne werknemer aan; dit vereist een grotere flexibiliteit. Datacentralisatie blijft belangrijk bij het verlagen van de kosten voor IT-infrastructuur, terwijl tegelijkertijd uitdagingen zoals remote locaties, inconsistente links en latency-omgvingen de applicatieperformance vertragen. Deze problemen hebben ook invloed op de productiviteit van medewerkers met veel kennis en ervaring die op remote locaties werken. Naast centralisatie zetten organisaties ook nieuwe technologieën zoals virtual desktops in. Nieuwe platforms zoals Apple Macs moeten ondersteund worden, waardoor organisaties moeite hebben om een consistente belevingservaring te bieden. Riverbed Steelhead Mobile 3.1 biedt organisaties uitgebreide performance-optimalisatie zodat problemen die samenhangen met een moderne infrastructuur teniet worden gedaan, wat resulteert in een hogere productiviteit.

"We zien dat organisaties goede resultaten boeken na het uitrollen van technologieën zoals virtual desktops", aldus Jon Oltsik, analist van de Enterprise Strategy Group. "Ondanks deze nieuwe manier van werken, realiseren organisaties en remote medewerkers zich goed dat toegang alleen niet voldoende is. Nu de afstand tussen medewerkers en de door hun benodigde data steeds groter wordt, kunnen performanceproblemen, zoals het leveren van data over het WAN, leiden tot een aanzienlijke afname in productiviteit. Riverbed Steelhead Mobile kan organisaties helpen om het grootste deel van hun netwerkperformanceproblemen te herkennen en hiermee applicaties en data over het WAN te versnellen."

"Steelhead Mobile maakt integraal deel uit van onze IT-strategie en zorgt ervoor dat mobiele medewerkers toegang hebben tot de benodigde data", zegt Eric Mayer, IT-directeur bij de Loomis Group. "Zoals veel creatieve organisaties zijn wij in sterke mate afhankelijk van Apple Mac-producten, zodat wij onze klanten de hoogste kwaliteit kunnen bieden. De ondersteuning van Steelhead Mobile voor het Mac-platform zorgt ervoor dat ons creatieve team effectief kan werken waar het zich ook bevindt, thuis of op locatie bij de klant."

"Organisaties hebben er moeite mee om IT-middelen te leveren aan een steeds mobieler wordend personeelsbestand", stelt Apurva Davé, vicepresident productmarketing bij Riverbed. "De introductie van nieuwe technologieën en platforms voor de internationale IT-infrastructuur maakt het moeilijker voor een IT-organisatie om eindgebruikers een consistente beleving te bieden, ongeacht hun locatie. Steelhead Mobile 3.1 helpt organisaties van alle groottes met het oplossen van performanceproblemen als het gaat om het bieden van bedrijfskritische applicaties en data aan remote medewerkers."