Ingezonden persbericht


Interxion gaat samenwerking aan met France-IX, Frankrijks grootste Internet Exchange

Amsterdam, 13 september 2010 - Interxion, een Europese marktleider op het gebied van netwerk neutrale colocatie data center diensten, kondigt vandaag aan dat France-IX, de grootste Internet Exchange in Frankrijk, vanaf nu operationeel is in Interxions data centers in Parijs.

France-IX heeft, met ondersteuning van de oprichting betrokken leden Google, Akamai, Jaguar Network en Neo Telecoms, met de PANAP exchange overeenkomsten afgesloten voor migratie van alle klanten naar France-IX in 2010. Daarnaast wordt een interconnectie tot stand gebracht tussen SFINX Internet Exchange en France-IX. Dit maakt het Frankrijks grootste internetknooppunt, dat ruim 70% van het Franse Internet Exchange-verkeer vertegenwoordigt. Naar verwachting zal tegen het eind van het jaar meer dan 100Gbps aan internetverkeer via het knooppunt lopen.

De samenwerking voorziet Interxion's Franse klanten van het grootst mogelijke aanbod aan peeringmogelijkheden, vermindert latency en verlaagt de transitkosten. France-IX leden kunnen bovendien hun applicatie-infrastructuur moeiteloos uitbreiden binnen de zekerheid van Interxion's data center campus in Parijs.

"In tegenstelling tot Londen, Amsterdam en Frankfurt had Parijs tot op heden geen aparte, grootschalige, onafhankelijke Internet Exchange - een situatie die er toe leidde dat veel carriers Parijs meden als knooppunt voor hun internetverkeer. Ondanks de aanwezigheid van veel IXP's in Parijs, was het geen goede plek voor peering," zegt Franck Simon, Managing Director France-IX. "France-IX lost dit probleem op, door een technisch geavanceerd en zeer professioneel, onafhankelijk knooppunt te bieden die Parijs een prominente positie geeft wat betreft Europese Internet interconnectie hubs."

"Onze samenwerking met France-IX levert onze klanten een ongekend aanbod op van kosteneffectieve connectiviteit en peering-opties," aldus Fabrice Coquio, Managing Director Interxion Frankrijk.

De start van France-IX breidt Interxion's connectiviteitsaanbod nog verder uit. Achttien van de toonaangevende openbare Europese Internet Exchanges zijn nu verbonden via Interxion's faciliteiten. Dit zorgt voor toegang tot ruim 2.000 ISP's en biedt klanten uit heel Europa ongeëvenaarde en rendabele peeringmogelijkheden.

"Sinds de oprichting in 1998 is Interxion een actieve promotor geweest van publieke Internet peering-points door heel Europa, door Internet Exchanges te helpen bij het ontwikkelen van hun infrastructuren en onze klanten de beste toegang tot netwerken te bieden. Het is daarom een genoegen dit breed gedragen en populaire initiatief te kunnen ondersteunen," voegt Kevin Dean, Interxion CMO toe. "Vanaf het begin heeft Interxion een actieve rol gespeeld in het opstarten van dit project, waarbij de Franse inspanningen leiden tot een krachtige nationale Internet Exchange, die het mogelijk maakt Parijs een plek te geven in de top van de Europese Internet interconnectie hubs."

-EINDE-

Over Interxion
Interxion is Europees marktleider op het gebied van netwerk neutrale co-locatie en data center diensten. Vanuit 28 data centers in 11 Europese landen en 13 steden, bedient Interxion meer dan 1.100 klanten. De uniform ontworpen-, en energie efficiënte data centers bieden klanten zeer hoogwaardige beveiliging en beschikbaarheid voor hun bedrijfskritische platform.

Meer dan 350 carriers, ISP's, top CDN's en 18 Europese Internet exchanges bieden hun connectiviteit aan in de Interxion data centers. Hiermee heeft Interxion ware content- en connectiviteit hubs gecreëerd, die de groei bevorderen van de klantcommunities.

Bezoek voor meer informatie www.interxion.nl

Over France-IX

France-IX is een neutrale en onafhankelijke Internet Exchange, die zijn diensten in Parijs aanbiedt. Het in de zomer van 2010 gestarte knooppunt biedt professionele, technisch geavanceerde peeringdiensten voor alle soorten internetverkeer. Een belangrijke doelstelling van France-IX is het versterken van het brede aanbod van de publieke peering-point activiteit in de regio Parijs, op basis van de nieuwste apparatuur en gehuisvest in strategische switching locaties. France-IX werd vanaf de introductie gesteund door een groot aantal toonaangevende ICT- bedrijven, waaronder Google, Akamai, Jaguar Network en Neo Telecoms. De exchange switches zijn thans gelegen in zes PoP's in de faciliteiten van de leidende exploitanten Interxion, Telehouse Europe en TelecityGroup. Bezoek voor meer informatie www.france-ix.net.