Reumafonds

Sint Maartenskliniek doneert opbrengst symposium

14 september 2010
De Sint Maartenskliniek heeft op 13 september alle inschrijfgelden voor een symposium ter waarde van EUR 2.000 geschonken aan het Reumafonds. Het symposium had als thema: 'Doelmatig geneesmiddelgebruik bij chronische aandoeningen: goed voor patiënt en behandelaar'.

Sint Maartenskliniek overhandigt de cheque aan het Reumafonds Aanleiding voor het symposium was het promoveren van Bart van dem Bemt, apotheker bij de Sint Maartenskliniek. Hij onderzocht hoe (dure) geneesmiddelen bij reuma op een slimme manier ingezet kunnen worden zodat ze maximaal effect kunnen hebben, met zo min mogelijk bijwerkingen en kosten.

Cheque van de Sint Maartenskliniek Het bedrag wordt gebruikt voor de bevordering van wetenschappelijk onderzoek naar reuma. Bart van den Bemt: "Wetenschappelijk onderzoek is immers de sleutel tot de genezing van reuma". Bart van den Bemt overhandigde het bedrag aan Ingrid Lether, manager onderzoek en informatie van het Reumafonds.

De Sint Maartenskliniek is een gespecialiseerd ziekenhuis in de behandeling van aandoeningen op het gebied van houding en beweging. De kliniek is hierin toonaangevend in Nederland en Europa.