Gemeente Voorschoten

Winnaars kunst wedstrijd

Op zondag 12 september, rond 16.00 uur, heeft de voorzitter van de commissie voor cultuur, mevrouw Femke Hameetman, de prijzen uitgereikt aan de winnaars van de kunst wedstrijd. De winnaars werden bij hun kraam verrast met het goede nieuws.

De eerste prijs, ging naar de heer Kees Zandvliet. De jury vond het werk van de heer Zandvliet van constante kwaliteit. De kennis van techniek en schoonheid komen duidelijk in de werken tot uitdrukking. Het winnende werk spreekt voor zichzelf, zo oordeelde de jury.

Mevrouw Viola Groot, ontving met haar portret van de burgemeester van Voorschoten, Jeroen Staatsen, de tweede prijs. De jury vond het portret goed getroffen en vond uit het werk tegelijkertijd ook een eigen verhaal spreken.

De derde prijs was voor mevrouw Ajtuganova. Uit haar schilderij van gemende techniek op een ondergrond van gesso sprak de titel van het werk: "schoonheid in vergankelijkheid". Uit het werk spreekt kennis, liefde en kwaliteit. Daarnaast vond de jury dat ook de kraam in z'n geheel een kunstwerk was.

Het thema van de wedstrijd was "Mijn smaak". De jury bestond uit mevrouw Particia Wiegmans-Rang (voorzitter), Arjen van der Meer en Sanneke van Vliet.

De publieksprijs werd gewonnen door mevrouw Geraldine Draaisma-Olsen. De prijzen bestonden uit waardebonnen.

* 14 september 2010