Composteerbare koffiebekers totaalwinnaar Koks! Innovatie Trofee 2010

14/09/2010 18:30

Kokskwartet

De Composteerbare koffiebekers van Redbeans zijn op dinsdag 14 september tijdens de Deli XL Foodservice Fair in Apeldoorn uitgeroepen tot totaalwinnaar van de Koks! Innovatie Trofee 2010. De publieksprijs was voor de Schrijfsauzen voor chefs van King Cuisine. Daarnaast werden er in Apeldoorn categorieprijzen uitgereikt.

De inzending van Redbeans werd in eerste instantie uitgeroepen tot winnaar van de Koks! Duurzaamheids Trofee 2010. Later maakte juryvoorzitter Nelleke Meinders bekend dat ook de totaalprijs werd toegekend aan de Composteerbare koffiebekers van Redbeans.

De voorzitter liet weten deze bekers een doorbraak te vinden naar andere producten die van soortgelijke materialen gemaakt kunnen gaan worden in de toekomst. Meinders: "De vinding kan een brede toepassing krijgen en is vooral geschikt voor ziekenhuizen en organisaties als de Nederlandse Spoorwegen. Het milieu is hier absoluut bij gebaat.''

Publiekprijs voor schrijfsauzen

Via internet (www.kokskwartet.nl) kon het publiek punten toekennen aan de 28 inzendingen van de verschillende categorieën. De Schrijfsauzen voor chefs van King Cuisine kwamen het beste uit de bus. Bijna 20 procent van de deelnemers gaf de voorkeur aan dit product. Dankzij deze sauzen kunnen gerechten van extra glans en smaak worden voorzien. Makkelijk toe te passen in de front-office.

Food & Beverage

In de categorie Food & Beverage wint Van Oordt PortionPack met de inzending: Zout met een verlaagd natriumgehalte. De helft van het zout is vervangen door alternatieve mineralen. Het zout wordt op de markt gebracht in sticks van één gram. Hiermee komt de producent tegemoet aan mensen die op hun bloeddruk moeten of willen letten. De jury is van oordeel dat deze sticks voor veel mensen een grote meerwaarde hebben. In het juryrapport staat: "De smaak is erg goed, je proeft niet dat het natriumgehalte gehalveerd is."

De andere genomineerden in deze categorie waren: Schrijfsauzen voor chefs van King Cuisine (winnaar publieksprijs) en Vegetarische Krokante Bitterballen van chef-kok Thorwald Voss.

Hardware

In de categorie hardware wint Coffee & Meals on Wheels, een inzending van Nescafé en Sortrans. Ze presenteren samen een wagen waarmee broodmaaltijden en warme dranken tegelijk aangeboden kunnen worden. Aan het bed of elders. In het juryrapport staat: "Voor de cliënt/ patiënt heeft deze toepassing een duidelijke meerwaarde. Nette uitstraling, efficiënt, gastvrij en eigen keuzevrijheid.''

Andere genomineerden in deze categorie waren: Energie uit lucht van Winterhalter Nederland en Snijplanksysteem van Homeij Oisterwijk.

Concept & Management

In de categorie Concept & Management is het Multicenti buffet van Zwanenburg uitgeroepen tot winnaar. Deze toepassing zorgt ervoor dat u eten en drinken optimaal kunt presenteren. Waar dan ook. Het modulair opgebouwde systeem past binnen alle ruimtes en kent geen beperkingen. Het juryrapport meldt: "Efficiënt en duurzaam. Een mooi concept dat veel mogelijkheden biedt."

De andere genomineerden in deze categorie waren: het Four Seasons Maaltijdconcept van Holland Food Service en de Souper van Heinz Foodservice en Unique Projects, een automaat die ambachtelijke soep verstrekt.

Koks! Duurzaamheids Trofee 2010

Zoals gemeld is de Koks! Duurzaamheids Trofee 2010 gewonnen door de Composteerbare koffiebekers van Redbeans. De beide andere genomineerden in deze categorie waren: de maatregelen die Duni trof om het milieu te ontzien en de Stamppotten met Livarspek van Henri.





http://www.kokskwartet.nl