Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, vrijdag 20 augustus 2010


- Persbericht -

Debatcentrum Rode Hoed twintig jaar
Koningin Beatrix te gast bij twintigjarig jubileum en heropening Rode Hoed

Op dinsdag 14 september bestaat de Rode Hoed twintig jaar. Wij verwelkomen koningin Beatrix en de velen die bij het welvaren van de Rode Hoed een rol hebben gespeeld om dit jubileum te vieren. Dieuwertje Blok presenteert een terug- en vooruitblik, met muziek van Trijntje en Tjeerd Oosterhuis, van Anne Garretsen en Ara Hacili en met een eerbetoon aan de stichters. De waarde van het debat is het kernthema, maar ook de ambitie van de Rode Hoed om jong en oud een podium te bieden voor discussie, reflectie en cultuur.

Tevens sluiten we de eerste fase van een ingrijpende verbouwing af. De Rode Hoed is de afgelopen twintig jaar intensief gebruikt en was toe aan een nieuw karakter aangepast aan de eisen van deze tijd. Foyer, café en keuken zijn gerenoveerd; ook zijn nieuwe vergaderruimten toegevoegd. Op dinsdag 14 en woensdag 15 september staan we feestelijk stil bij ons jubileum en bij de heropening van het gebouw de Rode Hoed.

De Rode Hoed begon onder leiding van stichter Huub Oosterhuis als een centrum voor religie, zingeving en verbeelding en groeide met zijn opvolgster Anneke Groen uit tot een vooraanstaand landelijk debatcentrum. Op 1 oktober vorig jaar trad Ton van Brussel (56) aan als directeur met de opdracht de Rode Hoed klaar te stomen voor de volgende twintig jaar.


- Einde persbericht -