Ingezonden persbericht


Jeroen Willems, Bertolf en Mike Boddé in Muzikale Helden Helden van nu zingen hun helden van vroeger

Na het grote succes vorig seizoen nu een tweede editie van Muzikale Helden. Een programma waarin helden van nu hun eigen helden van vroeger zingen. Dit jaar met Jeroen Willems, Bertolf, Birgit Schuurman, Mike Boddé, Leona, Jeroen Zijlstra en Frédérique Spigt. Onder de inspirerende leiding van Leo Blokhuis zijn ze van dinsdag 14 tot en met zaterdag 18 september te zien en te horen in De Kleine Komedie.

Muzikale Helden is geen programma waarbij het origineel zo goed mogelijk wordt nagedaan. Muzikale cabaretiers, virtuoze popmuzikanten en gelauwerde acteurs vinden elkaar in hun liefde voor muziek en de helden die hen inspireerden. Ze brengen hun favorieten in een geheel eigen uitvoering en vertellen over hun hoogstpersoonlijke herinneringen bij die liedjes. Zo ontstaan bijzondere duetten en verrassende samenwerkingen rond de meest uiteenlopende nummers.

Van Rachmaninoff tot My Funny Valentine en van een harmonieuze Crosby, Stills, Nash & Young tot een wel heel hedendaagse versie van Mimi uit La Bohème van Puccini. Met Otis Redding. Met Al Jarreau. Met David Bowie. Met Elvis. Met nog veel meer. En met Leo Blokhuis die op zijn kenmerkende wijze achtergrond geeft aan de nummers en onverwachte dwarsverbanden legt.

Muzikale Helden is een initiatief van De Kleine Komedie en wordt geregisseerd door Marcel Visbeen. De band, met Hein Offermans, Martijn Bosman en Wouter Planteijdt, staat onder leiding van Jan Robijns. De voorstelling is van dinsdag 14 t/m zaterdag 18 september te zien in De Kleine Komedie.


---

Op 7 september starten de repetities. Het is mogelijk om hierbij aanwezig te zijn voor een sfeerimpressie of een interview met deelnemers.