Iedere dag buiten spelen kan vanaf 14 september bij BSO de Kickerhoff


SPIJKENISSE, 20100910 -- Op 14 september opent wethouder C.J. Dijkman op het sportcomplex van v.v. Spijkenisse De Kindercaravan. De Kindercaravan is een uitbreiding op de huidige buitenschoolse opvang van Kinderopvang Mundo op het sportcomplex en is helemaal gericht op buiten spelen en bewegen.

Bij De Kindercaravan krijgen kinderen avontuurlijke opvang in de buitenlucht. Ze bouwen hutten, springen touwtje, fietsen en trekken er soms op uit om te speuren naar regenwormen. De stoere jongens en ferme meiden van de Kindercaravan laten zich niet afschrikken door wat water, zand of modder. Ze spelen iedere middag buiten!
Omdat Kinderopvang Mundo gebruik mag maken van twee kunstgrasvelden van v.v.Spijkenisse is het een unieke locatie om te sporten. "De Kindercaravan gaat dan ook allerlei sporten en spelletjes aanbieden. Denk naast voetbal, onder meer aan volley- en trefbal, buitenspelletjes en kinderen kunnen wave- en skateboarden op de ruimte naast de Kindercaravan." aldus locatiemanager Wilma Polderman.

De opening van de Kindercaravan vindt plaats op dinsdag 14 september van 16.00 - 18.00 uur. Wethouder C.J. Dijkman van Jeugd, Sport- en Recreatie, Onderwijs, Welzijn en Cultuur van gemeente Spijkenisse zal de officiële handeling verrichten. Hierna volgt een sportief festijn met op het programma o.a. zumbalessen voor kinderen én ouders, een waveboardclinic, balspelletjes en een springkussen!

Voorafgaand aan de officiële opening van de Kindercaravan is er van 11.30 tot 14.00 uur een Kindercaravan Belevingsdag met 50 professionals uit de kinderopvang.
Cabaretier Erik van Muiswinkel zal als ambassadeur van buitensport zijn ervaringen delen en spreekt uit eigen ervaring als hij vertelt dat kinderen van 4 jaar niet eens meer op een podium kunnen klimmen.

Achtergrondinformatie De Kindercaravan
De Kindercaravan bestaat sinds 2006 en heeft inmiddels 16 mobiele BSO's door heel Nederland geleverd aan scholen en kinderopvangorganisaties. BSO de Kickerhoff is de 14e Kindercaravan die haar deuren opent. De Kindercaravan biedt opvang die voldoet aan alle wettelijke kwaliteitseisen op het gebied van pedagogiek, hygiëne en veiligheid. Maar belangrijker de Kindercaravan biedt opvang die de creatieve ontwikkeling van het kind stimuleert door buiten te spelen; het houdt ze gezond, in beweging en maakt ze weerbaar en zelfstandig. Niets voor niets is het motto dan ook `slecht weer bestaat niet, slechte kleren wel'.
Niet alleen kinderopvangorganisaties maar ook organisaties als Consument en Veiligheid zijn ervan doordrongen dat het aantal ongevallen met kinderen toeneemt door onvermogen om te klimmen en vallen. Veel beton, kindonvriendelijke schoolgebouwen en openbare ruimten inspireren vaak niet om buiten te spelen en te bewegen. De Kindercaravan is een doeltreffend middel om te stimuleren dat men de schouders eronder zet en oplossingen zoekt: een succesformule die vorig jaar zelfs heeft geleid tot de nominatie Maatschappelijk Ondernemer 2008.

Kinderopvang mundo





Ingezonden persbericht