Ingezonden persbericht


Persbericht

Waalre, 14 september 2010

Sioux behaalt 400% productiviteitswinst met verum ASD:Suite

Verum stopt met eigen consultancygroep ten gunste van partners

Sioux (Eindhoven) en Verum Software Technologies BV (Waalre) hebben een overeenkomst gesloten voor een commercieel samenwerkingsverband met betrekking tot de ASD:Suite-toolset voor softwareontwikkeling.

Sioux, toonaangevende en vernieuwende leverancier van embedded systemen en diensten voor de ontwikkeling van technische automatisering, biedt haar klanten een reeks unieke bedrijfsmodellen voor uitbesteding van softwareontwikkeling. Sioux onderscheidt zichzelf van veel andere leveranciers door zijn bereidheid om het risico van een uitbesteed softwareontwikkelingsproject te dragen en zijn bereidheid om naar prestaties te worden betaald. Door deze krachtige combinatie ziet Sioux de vraag naar zijn diensten sterk groeien.

Sioux is een samenwerkingsverband met Verum voor het gebruik van de ASD:Suite van Verum aangegaan om aan deze resulterende vraag te kunnen voldoen, om beter in staat te zijn complexe softwareontwikkelingsprojecten aan te nemen en om zijn klanten de beste resultaten te bieden. Ron Willems, managing director van Sioux Embedded Systems, zei "We hebben de ASD:Suite geëvalueerd en geconcludeerd dat dit pakket de tijd om een product op de markt te brengen en de productiviteit van onze ontwikkelingsprojecten aanzienlijk kan verbeteren en tegelijk kan zorgen voor een hogere kwaliteit van het eindproduct. Door over te stappen op de ASD:Suite kunnen wij de norm blijven stellen voor rendabele en hoogwaardige softwareontwikkeling."

Verum is ook blij met dit nieuwe samenwerkingsverband. Robert Howe, CEO van Verum, liet weten: "Sioux is op weg de manier waarop zaken op de outsourcingmarkt worden gedaan te veranderen. Wanneer zij systematisch gebruik zullen maken van ASD:Suite van Verum, zullen zij de maximale waarde voor hun klanten kunnen leveren."

Het gevolg van de evaluatie van de ASD:Suite door Sioux was dat de productiviteit bij softwareontwikkeling met meer dan 400% toenam. Willems: "De resultaten van onze evaluatie verrasten ons en maakten diepe indruk. ASD een duidelijke Business case."

Howe voegde daaraan toe: "De vraag naar de ASD:Suite neemt toe en Verum breidt zijn focus op zuivere productontwikkeling uit. We hebben onlangs onze consultancygroep opgeheven en in plaats daarvan een uitgebreider team voor oplossingen en diensten voor klanten opgezet. De vraag naar consultancy met betrekking tot ASD zal dan ook naar onze partners verschuiven en daarom zijn wij zeer blij Sioux in ons midden te kunnen begroeten."

Verum Software Technologies B.V.
Verum Software Technologies levert een software ontwikkelgereedschap dat klanten in staat stelt om snel foutvrije software te ontwikkelen voor complexe systemen. Ervaring laat zien dat klanten die de ASD:Suite gebruiken hun software ontwikkelkosten tot wel 75% kunnen reduceren en tegelijkertijd hun ontwikkeltijd kunnen bekorten, resulterend in een ROI korter dan drie maanden. De toepassing van de ASD:Suite resulteert ook in een grote verlaging van correctie- en herstelkosten van software wat leidt tot een veel grotere klanttevredenheid. Het verschil tussen de ASD:Suite en vergelijkbare producten is dat Verum's ASD:Suite is gebouwd rondom een gepatenteerde formele verificatie aanpak die op basis van solide wiskunde de compleetheid en correctheid van een software ontwerp garandeert. Voor meer informatie kunt u terecht op: www.verum.com

Over Sioux Embedded Systems B.V.

Sioux Embedded Systems in onderdeel van de Sioux Group. De Sioux Group is een partner in de ontwikkeling van productsoftware en -elektronica, embedded systemen, security en remote oplossingen voor hightech toepassingen. Innovatie, ondernemerschap, vakmanschap en productiviteit staan centraal in haar werkwijze. Dat merken klanten aan de bereidheid om samen te investeren in nieuwe ontwikkelingen. Sioux volgt actief de trends in de wereld en vertaalt deze met creativiteit en passie naar oplossingen voor haar klanten. Sinds 1996 is Sioux uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf met ruim 200 engineers die opereren vanuit vestigingen in Nederland, België en Rusland. De Sioux Group heeft een jaaromzet van 18 miljoen Euro en investeert jaarlijks ca. 1 miljoen Euro in kennisontwikkeling en innovatie. 70% van haar activiteiten betreft dienstverlening (detachering, projecten en adviesdiensten), 30% van de activiteiten is productontwikkeling (allianties, licenties en platformen). For meer informatie, zie www.sioux.eu