Ingezonden persbericht


PERSBERICHT


- Beter Horen introduceert hoorleeftijd -

Makkelijk en snel testen of het gehoor net zo jong is als de eigen leeftijd

Doesburg, 14 september - Vanaf vandaag kan iedereen zelf zijn hoorleeftijd vaststellen. Beter Horen heeft in alle winkels een hoorscan staan, die in drie minuten beide oren op vijf verschillende frequenties toetst. De hoorscan is een zuil met koptelefoon. Iedereen kan met 1 knop heel simpel en snel de test uitvoeren. Na het doen van de test komt er een kaart uitrollen met leeftijd en advies. Daarnaast kan men via internet op hoorscan.nl een hoortest doen. Met deze scans kan iedereen op een toegankelijke manier bepalen of de leeftijd van het gehoor overeenkomt met de eigen leeftijd.

Uit onderzoek blijkt dat mensen met gehoorproblemen gemiddeld tien jaar wachten voordat zij het gehoor laten testen. 10% van onze bevolking hoort niet meer optimaal. Veel mensen zijn zich hier echter niet van bewust. Zij hebben hun manier van leven er op aangepast, maar zouden meer kunnen genieten van geluiden en gesprekken. Leeftijd en gehoorverlies zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat is waarom Beter Horen de hoorleeftijd introduceert, een getal dat vertelt of het gehoor overeenkomt met de echte leeftijd.

In de vestigingen van Beter Horen kan iedereen de test zelf uitvoeren, zonder afspraak. De online- en de winkelhoorscan zijn de beste en meest betrouwbare testmethode in hun soort. De marktleider in hooroplossingen heeft de online hoorscan ontwikkeld in samenwerking met de Nationale Hoorstichting en het Leids Universitair Medisch Centrum. Jan de Laat, audioloog in het audiologisch centrum van het Leids Universitair Medisch Centrum: 'Dit is de snelste hoortest die er is. Binnen drie minuten krijg je een wetenschappelijk onderbouwd testresultaat, gecombineerd met een aanduiding van de hoorleeftijd.'

Noot voor de redactie,