Ingezonden persbericht


Fonds 1818 verlengt samenwerking met Winnaarsfestival

Fonds 1818 zal ook de komende drie jaar haar naam verbinden aan het Winnaarsfestival dat jaarlijks eind december wordt gehouden in het Paard van Troje. Het Fonds 1818 Winnaarsfestival wordt georganiseerd door de R.G. Ruijs Stichting.

Fonds 1818 geeft donaties aan stichtingen verenigingen voor de financiering van maatschappelijke en culturele projecten. Het fonds steunt al jaren verschillende festivals in de regio waar jong talent podiumervaring kan opdoen. Met het Fonds 1818 Winnaarsfestival wordt de betrokkenheid van het fonds bij de jongerencultuur en de regionale popmuziek onderstreept. Directeur Boudewijn de Blij: "Wij ondersteunen het festival omdat het op een bijzondere manier muzikanten, publiek en programmeurs van podia en festivals bij elkaar brengt. Ook is het voor ons een mooie manier om Fonds 1818 euro aanvragen voor een project!"

Gerard van den IJssel van de R.G. Ruijs Stichting is blij met de nieuwe samenwerkingsovereenkomst met Fonds 1818. "We ervaren het als een groot compliment dat Fonds 1818 opnieuw voor drie jaar haar naam aan het evenement verbindt en alle kosten op zich neemt. Daardoor kunnen tientallen bands zich presenteren aan publiek en programmeurs." De volgende editie van het Fonds 1818 Winnaars Festival is op donderdag 23 december in het Paard van Troje. Het programma wordt eind oktober bekend gemaakt.

Op de bijgesloten foto tekenen Fonds 1818 directeur Boudewijn de Blij en Gerard van den IJssel van de R.G. Ruijs Stichting de nieuwe overeenkomst. Fotograaf: Henriëtte Guest. De foto is rechtenvrij te gebruiken mits naam fotograaf wordt vermeld.