Politie Zeeland


---

1665-2010 Man (62) aangehouden voor mensensmokkel, Zierikzee
Een 62-jarige man uit de gemeente Schouwen-Duiveland is maandag in Zierikzee aangehouden wegens mensensmokkel en mensenhandel.
De man wordt ervan verdacht tussen 2008 en 2010 vier mensen illegaal met een boot uit Afrika mee te hebben genomen naar Nederland. De politie kwam de man op het spoor na een aangifte van een Afrikaanse vrouw die zegt door de man meegesmokkeld en vervolgens uitgebuit te zijn.

De politie Zeeland werkte in het onderzoek internationaal samen met de ambassades van Senegal, Ghana en de Kaapverdische eilanden.


1666-2010 Verkeerscontrole politie en belastingdienst, Tholen
Dinsdag 7 september 2010 werd om- en nabij de Thoolse brug in Tholen een verkeerscontrole gehouden waarbij de politie Zeeland samenwerkte met de belastingdienst Zuid-West.
Bij deze controle werd een scan-auto met kentekenregistratietechniek ANPR door de belastingdienst ingezet. Deze auto scant andere weggebruikers op kenteken en kijkt zo of er nog bedragen bij de belastingdienst openstaan. De politie controleerde het verkeer op verkeerstechnische zaken en -gedragingen zoals autogordels en te hard rijden.

Door een motorrijder werden de auto's naar de controleplaats, gelegen aan de Nieuwe Postweg, geleid.

De scan-auto van de belastingdienst had die dag 47 'hits'. In totaal werd er 205.000 euro aan openstaande belastingzaken getraceerd. Twee auto's werden in beslag genomen en 4800 euro werd contant betaald.

De politie bekeurde drie bestuurders voor het niet dragen van een gordel, één bestuurder voor te hard rijden en één motorrijder vanwege een niet leesbaar kenteken. Twee bestuurders bleken niet in het bezit van het juiste rijbewijs. Daarnaast kreeg een automobilist een prent omdat hij te donkere autoruiten had.