Academisch ziekenhuis Maastricht

Informatiemiddag over de prostaat Publicatiedatum: 06-09-2010 Bron: Stafdienst Communicatie Auteur: Stafdienst Communicatie Datum: 06-09-2010

Van alle mannen boven de 50 jaar heeft bijna 60 procent een vergrote prostaat. Dat hoeft op zich niet ernstig te zijn, maar het kan wel voor vervelende problemen zorgen bij het plassen en pijn veroorzaken. Het levensgeluk kan er behoorlijk door worden aangetast, zo blijkt uit onderzoek. Vaak worden de problemen ontkend. Nogal wat mannen praten er liever niet over, uit angst, uit onbekendheid of uit schaamte.

Op 15 september is het de Europese dag van de prostaat, een initiatief van de European Association of Urology, met als doel meer bekendheid te geven aan prostaatproblematiek. Het academisch ziekenhuis Maastricht (azM) haakt daar op in door een informatiemiddag te organiseren, in nauwe samenwerking met het Toon Hermans Huis in Maastricht. Uroloog dr. Kees van de Beek geeft tijdens de informatiemiddag uitleg over de functie van de prostaat, over de verschillende aandoeningen die men aan het orgaan kan krijgen en welke behandelingen mogelijk zijn. Mieke Dewitte, onderzoekster aan de universiteit van Gent, is specifiek deskundig op het gebied van de gevolgen voor de intimiteit van prostaatklachten. Zij zal dit specifieke aspect belichten. Vertegenwoordigers van patiëntenverenigingen zijn tijdens de informatiemiddag aanwezig om vragen van bezoekers te beantwoorden. De informatiemiddag vindt plaats op woensdag 15 september van 14.30 tot 16.00 uur in het Toon Hemans Huis, Sint Servaasklooster 33 te Maastricht. Het bezoeken van de informatiemiddag is gratis. Wilt u komen, dan dient u zich vóór 12 september aan te melden door een mail te sturen met uw naam, adres en telefoonnummer naar oncologiecentrum@mumc.nl. Telefonisch aanmelden kan natuurlijk ook: 043-3876193.