Gemeente Berkelland

informatiemiddag/-avond op 15 september over baggerwerkzaamheden in Berkelland

Inloop informatiemiddag/-avond op 15 september over baggerwerkzaamheden in Berkelland

baggeren

De gemeente en het waterschap houden op woensdag 15 september een inloop informatiemiddag/-avond over de baggerwerkzaamheden. Uitvoering van de werkzaamheden staat gepland vanaf het najaar 2010 tot aan het voorjaar 2011.

De bijeenkomst wordt gehouden in Hotel Restaurant Berkelpalace, Hambroekweg 8 in Borculo van 15.00 uur tot 20.00 uur. Medewerkers van de gemeente en het waterschap staan u dan graag te woord.

Overeenkomst

Op 20 november 2009 hebben de gemeente Berkelland en het waterschap Rijn en IJssel een samenwerkingsovereenkomst getekend. Daarbij is afgesproken dat op diverse locaties binnen de gemeente Berkelland beken en vijvers gebaggerd gaan worden. In de afgelopen periode zijn deze werkzaamheden voorbereid en is er onderzocht hoeveel baggerspecie er aanwezig is. Maar ook van welke milieukundige kwaliteit de baggerspecie is.

Locaties opgeschoond

Concreet komt het er op neer dat op diverse locaties binnen de gemeente beken en vijvers worden opgeschoond. Dat gebeurt voor een deel door te zuigen met kleine zuigbootjes en voor een deel door te ontgraven.

Het gaat om de volgende locaties:

Eibergen

Ramsbeek inclusief twee vijvers, vanaf de inlaat aan de oostzijde van Eibergen tot aan de Haaksbergseweg.

Watergang in de omgeving Ketterinksteeg en Ketterinkbraak, vanaf de Rekkenseweg tot aan de Ramsbeek.

Warfslatsgoot, vanaf de Groenloseweg tot en met de Kiefte.

Neede

Watergang inclusief twee vijvers, direct achter industrieterrein Wheemergaarden, vanaf de Schurinkweg tot aan de Eibergseweg

Eendenvijver aan de Peppelendijk.

Vijvers rondom de Huize de Kamp, inclusief watergang vanaf Huize de Kamp tot aan de Kisvelderweg.

Vijvers en beken langs de Fazantweg, langs de voormalige rioolwaterzuivering tot aan de waterschapsleiding aan de Kisvelderweg.

Borculo

De hele Binnen Berkel vanaf de inlaat op de Berkel nabij de recreatievijver het Hambroek, langs de woonwijk het Hambroek, langs en door het centrum, via het Andriessenhuis tot aan de uitstroom op de Berkel nabij 't Elbrink.

Twee vijvers aan de Hofvoogd in 't Elbrink.

Bermsloot Berkellaan en Barchemseweg (deel binnen de komgrens).

Beek aan de west- en zuidzijde van de komgrens, vanaf de Barchemseweg tot aan de Ruurloseweg.

Het werk wordt zoveel mogelijk gedaan vanaf openbaar terrein. Als het nodig is om gebruik te maken van particuliere grond, wordt de eigenaar binnenkort persoonlijk ingelicht.

Afvoer bagger naar depots

De vrijkomende baggerspecie wordt voor een deel direct afgevoerd naar al ingerichte depots en voor een deel tijdelijk opgeslagen in twee nieuw in te richten depots. De tijdelijke depots worden naar verwachting ingericht op het landbouwperceel bij de voormalige rioolwaterzuivering in Neede en op het landbouwperceel langs de Hekweg in Borculo, tussen de Oude Needseweg en de Needseweg. In dit tijdelijke depot kan de baggerspecie indrogen en daarna afgevoerd worden. De tijdelijke depots worden zo snel mogelijk ontmanteld, maar uiterlijk na drie jaar.

Vragen?

Hebt u vragen neemt u dan contact op met de heer B. Hofman, telefoonnummer 0545-250 250.