Gemeente Castricum

Discussie over ervaringen CityCamp-project op 15 september

11 september t/m 17 oktober: blik op een geslaagd experiment

Tussen 19 en 29 augustus kon iedereen zijn tent opslaan op één van de drie aangewezen kampeerplaatsen in de kern Castricum. Inwoners boden de kampeergasten een diversiteit aan diensten aan, variërend van een historische wandeling tot Soep van Corry. Het project, âCityCamp Castricumâ, onderzocht hoe Buiten Gewoon Gastvrij Castricum is. Op 15 september wordt vanaf 19:30 uur over de ervaringen en uitkomsten gediscussieerd in de voormalige campingreceptie aan de Burg. Mooijstraat 13. Belangstellenden zijn welkom na aanmelding.

Â

Eerste fase afgerond

Meer dan 50 gasten uit binnen- en buitenland kwamen op CityCamp af. Helaas trok het slechte weer in de laatste dagen geen nieuwe gasten meer. Maar tot tevredenheid van de organisatie bleven mensen uit Castricum het programma gewoon bezoeken. Het project CityCamp heeft bruggen tussen mensen weten te bouwen en bijzondere ontmoetingen laten plaatsvinden. Men ging bij elkaar op de koffie; er werd deelgenomen aan de tuinhuisgesprekken. Ook de huiskamerconcerten waren een groot succes, georganiseerd door cultureel poppodium De Bakkerij. Meer dan zestig bezoekers fietsten door het nachtelijke Castricum van de ene huiskamer naar de andere waar zij telkens konden luisteren naar een ander optreden. Ook burgermeester Emmens had hiervoor haar huiskamer beschikbaar gesteld.

Omdat de besturen van Stichting Dorpshart en Vereniging Bakkerspleintje hun waardering en dank wilden uitspreken voor het unieke initiatief, boden zij de medewerkers en betrokkenen op de laatste dag een ontbijt aan in Café Wier&Ga op het Bakkerspleintje middenin Castricum. De eerste fase van het project CityCamp is hiermee afgerond.

Â

Beeldende-kunstmanifestatie

Kunstenaar Sabrina Lindemann is in samenwerking met DUS architects en grafisch Studio DUEL de initiatiefnemer achter CityCamp Castricum, een kunstproject en experiment dat onderdeel is van de beeldende-kunstmanifestatie Noord-Holland-Biënnale 2010. Daarbij is verschillende kunstenaars gevraagd onderzoek te doen naar de identiteit van de Noord-Hollandse kustplaatsen. Wat maakt deze kustplaatsen authentiek en uniek? En hoe kunnen zij hun identiteit in de toekomst versterken? Castricum is een van deze kustplaatsen. Het project in Castricum wordt geëvalueerd en kan binnenkort een antwoord geven op deze vragen. Dat gebeurt na een discussieavond op 15 september.

Â

Presentatie uitkomsten: 11 september â 17 oktober

De resultaten van het onderzoek zijn van 11 september t/m 17 oktober te zien in het pand aan de Burg. Mooijstraat 13. Het lege winkelpand in het centrum van Castricum fungeerde eerder als receptie van de camping, en wordt straks dus gebruikt als presentatieruimte.

Tevens vindt op 11 september de opening plaats van de algemene Biënnale in Noord-Holland. In Castricum zal o.a. de videoregistratie van CityCamp door Eliane Esther Bols te zien zijn, waarin opgenomen interviews met betrokken bewoners, medewerkers en campinggasten. Tevens is het interieur van blauwe luchtbedden in de receptie te zien - ontworpen en gebouwd door DUS architects - en de âcampinggidsâ - een archief van het project met reacties en ideeën van deelnemers, ontworpen door Studio DUEL.Â

Â

Openbaar gesprek: 15 september

Op 15 september vindt in de receptie om 19.30 uur een openbaar gesprek plaats met betrokkenen, medewerkers en geïnteresseerden. De bevindingen uit het experiment CityCamp Castricum worden dan besproken en vooral de vraag welke potenties het project in het dorp heeft aangetoond en wat hiervan kan worden meegenomen voor de toekomst.

Voor het gesprek is het nodig dat u zich vooraf aanmeldt i.v.m. het beperkte aantal plaatsen. Dat kan via info@citycampcastricum.nl. Zie voor programma en documentatie van het project de website www.citycampcastricum.nl.