Gemeente Enschede

Werkzaamheden verdubbeling Auke Vleerstraat starten op 15 september

Auke Vleerstraat twee weken lang in één richting afgesloten

Aannemingsbedrijf Van Gelder begint op woensdag 15 september aanstaande, na de wedstrijd FC Twente - Inter Milaan, met de verdubbeling van de oostelijke rijbaan van de Auke Vleerstraat. Gedurende een periode van twee weken is de Auke Vleerstraat dan in één richting afgesloten: Zuid - Noord (van de snelweg A35 richting universiteit). Het verkeer wordt omgeleid via de Hendrik ter Kuilestraat/Twekkeler Es. Tijdens de werkzaamheden blijft de Auke Vleerstraat voor het Noord-Zuid Verkeer beschikbaar. Ook de aanliggende bedrijven blijven bereikbaar.

Om de doorstroming van het verkeer tijdens de werkzaamheden zo optimaal mogelijk te houden, krijgt het linksafslaand verkeer van de Hendrik ter Kuilestraat richting de Twekkeler Es voorrang. Tevens worden tijdens de spitsuren verkeerregelaars ingezet om het verkeer ter plekke te ondersteunen.

Fietsverkeer
Het fietsverkeer voor de Auke Vleerstraat (in beide richtingen) wordt omgeleid via de Twekkeler Es. Deze omleidingsroute geldt sinds begin september jl.

Zuid-Noord richting Auke Vleerstraat afgesloten van 15 t/m 29 september Teneinde het supportersverkeer vanwege de Championsleague wedstrijd van FC Twente (14 september) niet te hinderen, is besloten om pas na de wedstrijd met de werkzaamheden te starten.