Gemeente Hulst

Herinrichting Houtenkwartier

Herinrichting Houtenkwartier

Op 15 september 2010 wordt gestart met de herinrichting van het Houtenkwartier en omgeving.

Het afgelopen jaar is er aan het Houtenkwartier nieuwbouw verrezen. De appartementen zijn nu zo goed als klaar. Tijd om ook de straat aan te pakken. Naast het Houtenkwartier wordt ook een gedeelte van de Minderbroedersstraat vernieuwd. Het werk start op woensdag 15 september 2010 en wordt in 2 fasen uitgevoerd.

Ter plaatse worden de rijbaan en de trottoirs volledig vernieuwd. In het gedeelte Minderbroeders-straat wordt, - net als in het Houtenkwartier - éénrichtingsverkeer ingesteld. Hierdoor kan de rijbaan smaller worden gemaakt. Daardoor komt er meer ruimte voor parkeren en voor groenvoorzieningen. Om de verkeerscirculatie te verbeteren, wordt de rijrichting in de Vestdijkstraat omgedraaid. Tussen de 2 nieuwe appartementengebouwen wordt een taludtrap gerealiseerd als toegang tot de wandelpaden op de stadswallen. Op de kruising Houtenkwartier / Vestdijkstraat wordt een verkeersplateau aangelegd. Dit werkt snelheidsverlagend en attentieverhogend. Het plateau benadrukt op deze manier de wandelroute vanuit de Vestdijkstraat naar de stadswallen. Het plateau krijgt een soort pleinfunctie en wordt aangekleed met natuursteen en groen.

Op woensdag 15 september 2010 wordt gestart met de 1e fase. Dat is het gedeelte van de Minderbroedersstraat, gelegen tussen het Nassaubolwerk en de Vestdijkstraat. Tijdens de werkzaamheden is dit weggedeelte afgesloten voor het verkeer. De woningen blijven bereikbaar via het trottoir. Naar verwachting worden deze werkzaamheden omstreeks 15 oktober 2010 afgerond.

Op maandag 11 oktober 2010 wordt het Houtenkwartier afgesloten voor het verkeer. Dan starten daar de werkzaamheden. Het streven is om omstreeks 26 november 2010 het werk gereed te hebben. Uiteraard spelen de weersomstandigheden daarbij een rol.