Gemeente Heemskerk


maandag, 06 september 2010

Alles over bijen op Dierendorp

Op woensdagmiddag 15 september staat Dierendorp geheel in het teken van bijen. Jong en oud kunnen aan de slag met allerlei leuke activiteiten die alles te maken hebben met het thema bijen. Hoe dat precies in zijn werk gaat? Kom het beleven op woensdag 15 september tussen 14.00-15.30 uur op kinderboerderij en NME-centrum Dierendorp.

Deze middag zijn er verschillende activiteiten over bijen. Zo is er een imker aanwezig die onder andere een demonstratiekast meeneemt. Hij geeft uitleg over het proces van het verwerken van de nectar tot honing. Je kunt de imker allerlei vragen stellen over het bijzondere leven van de bij of over het werk als imker.
Verder kun je verschillende soorten honing proeven, een kaars maken van bijenwas, een film over bijen bekijken en zelf gemaakte bijen knutselen. Daarnaast kun je een zakje bloemenzaad mee krijgen om zelf bijen in de tuin te krijgen. Nieuwsgierig geworden? Kom dan eens langs; de toegang is gratis.
Ook kun je in de educatieruimte de ingezonden foto's bezichtigen die we hebben ontvangen naar aanleiding van de fotowedstrijd over landbouwhuisdieren.

NME centrum Dierendorp organiseert activiteiten op het gebied van natuur- en milieueducatie voor basisscholen en inwoners van Heemskerk en omgeving. Voor scholen zijn er leskisten te leen. Ook zijn er geregeld tentoonstellingen te bezichtigen. Kijk voor meer informatie op www.nmewijzer.nl of www.dierendorpheemskerk.nl. Dierendorp is gevestigd aan de Vrijburglaan 1 in Heemskerk.

---