Frugi Venta (Groenten en Fruit Handelsplatform Nederland)


Agenda
15-09-2010 - 16-09-2010
Frug I Com op Westland Tuinbouw Relatiedagen

Uniforme standaards in informatiemanagement zorgen ervoor dat informatie snel en efficiënt door de keten van teler naar handelaar, retailer en consument `stroomt'...

Standaards zijn ontstaan door afspraken die door alle partijen in een keten met elkaar maken op basis van de bedrijfsprocessen en actuele thema's (zoals voedselveiligheid, derving, recall, procesoptimalisatie, enz). Marketeers, kwaliteitsmanagers, logistiek managers, supply chain managers worden met het inzetten van de standaards ondersteund in hun activiteiten.

Retail
Steeds meer retailers vragen hun leveranciers daarom snel informatie te ontsluiten over teelt, herkomst, opslag, bewaarbaarheid, rijpheid, etcetera. Zo eisen Aldi en Lidl op dit moment al betrouwbare informatie in de vorm van identificatie van de teler via unieke coderingen (GLN); Albert Heijn, Jumbo, C1000, Sligro e.a. volgen nauwgezet de ontwikkelingen van de nieuwe barcode GS1 DataBar en verwachten deze toepassing 2014 volledig te hebben geïmplementeerd.

Frug I Com is een uniek platform van de Nederlandse AGF-keten met als doel het stimuleren van elektronische gegevensuitwisseling tussen de schakels. Door uniforme wijze van labelling met gebruik van elektronische berichten, kan informatie optimaal worden benut voor o.a. orderhandling, tracing, logistics en quality.

Meer weten? Dat kan op de Westland Tuinbouw Relatiedagen op 15 en 16 september in De Lier. Centrum Vreeloo, Veilingweg 16, De Lier.