Gemeente Vlaardingen

Pronk

Vlaardingen ontvangt titel Fairtrade Gemeente uit handen van Jan Pronk

13-09-2010 | Op 15 september ontvangt burgemeester Tjerk Bruinsma uit handen van Jan Pronk (onder andere bekend als voormalig minister van Ontwikkelingssamenwerking) de titel Fairtrade Gemeente voor Vlaardingen. Vlaardingen is de 7e gemeente in Nederland, die deze titel krijgt. De titel Fairtrade gemeente is geen titel voor de gemeentelijke organisatie, maar voor de hele stad. Om voor de titel in aanmerking te komen moeten in een gemeente voldoende winkels, bedrijven, kerken, scholen en andere organisaties zijn, die deze producten verkopen en/of gebruiken.

De uitreiking vindt plaats bij dansschool Van Rijswijk. Deze locatie is niet zomaar gekozen. Ook deze dansschool gaat fairtrade koffie en thee gebruiken.
De fairtrade Vlaardingen vlag wappert al op het stadhuis!

De werkgroep Vlaardingen Fairtrade hoopt dat het aantal gebruikers van fairtrade producten gaat toenemen. De plaatselijke werkgroep gaat dus nog meer activiteiten organiseren om bedrijven en consumenten te attenderen op deze producten en uit te leggen waarom het goed is om deze producten te gebruiken.

De werkgroep bestaat uit vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en de gemeente. "Waarom we zo graag willen dat deze producten goed verkocht of gebruikt worden? Met het gebruik van deze producten wordt de armoede op de wereld bestreden. De mensen krijgen voor hun een arbeid een juiste prijs betaald, waardoor zij in hun levensonderhoud kunnen voorzien en hun kinderen naar school kunnen laten gaan. Bovendien worden de producten duurzaam verbouwd. Door deze producten te kopen en te gebruiken dragen we bij aan een duurzame en rechtvaardige wereld", aldus de werkgroep.

U herkent deelnemende winkels en organisaties aan een oranje sticker op de deur met de tekst Fairtrade Vlaardingen. Dit betekent niet dat alle producten Fairtrade zijn, maar wel dat een aantal producten in het assortiment voldoen aan een keurmerk. Voor u als consument een kwestie van alert zijn en eventueel vragen naar de Fairtradeproducten. Voor meer informatie kunt u terecht op de website
http://www.vlaardingenfairtrade.nl/. Hier vindt u een overzicht van deelnemende winkels en organisaties. Ook kunt u zich via deze site aanmelden als u zelf mee wilt doen.

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: info@vlaardingen.nl
Tel. (010) 248 4000