Vlaamse Overheid

laatste fase

E40 Brussel-Leuven: woensdag start laatste fase

Vlaamse overheid

dinsdag 14 september 2010

Op woensdag 15 september start het Agentschap Wegen en Verkeer met de laatste fase van de vernieuwing van de E40 tussen Sterrebeek en Bertem. De werfinrichting zal daartoe nog één keer veranderen. Op de nacht van woensdag (15 september) op donderdag zal het verkeer richting Brussel tijdelijk over één rijstrook moeten rijden vanaf 21:00 uur. Om 6:00 uur 's morgens zullen de drie versmalde rijstroken opnieuw open zijn voor het verkeer. Het verkeer richting Brussel zal tijdens de laatste fase gebruik maken van de twee rijstroken aan de linkerkant van de rijweg. De snelle rijstrook wordt tot het einde van de werkzaamheden via een doorsteek in de middenberm naar de andere kant van de autosnelweg geleid. Als de weersomstandigheden het toelaten, zullen de werkzaamheden definitief beëindigd worden op 6 oktober.

AWV startte op 13 juni met de werkzaamheden op de E40. De nieuwe asfaltlaag bovenop het bestaande betonnen wegdek zal de geluidshinder voor de woningen in de buurt van de E40 aanzienlijk verminderen. AWV bundelde de vernieuwing van de E40 met andere ingrepen: de veiligheidsvoorzieningen (pechhavens, veiligheidsstootbanden) op de E40 werden vernieuwd en de onderbruggen kregen een onderhoud.

Over het Agentschap Wegen en Verkeer:

Vlaanderen telt ongeveer 5400 km gewestwegen en 1500 km autosnelwegen. De 1700 werknemers van het Agentschap Wegen en Verkeer zijn verantwoordelijk voor de aanleg, het onderhoud en het optimaliseren van die gewest- en autosnelwegen. Het agentschap maakt deel uit van het beleidsdomein Mobiliteit en Openbare Werken van de Vlaamse overheid.