Rechtbank Rotterdam


Voortzetting omzettingszaak Wesam al D op 15 september 2010

De rechtbank Rotterdam vervolgt woensdag 15 september 2010 de behandeling van de zaak tegen de in de Verenigde Staten veroordeelde Irakese Nederlander Wesam al D. Het betreft een zogenoemde omzettingszaak waarin de rechtbank bepaalt welke celstraf hij naar Nederlandse maatstaven moet uitzitten als gevolg van de 25 jaar gevangenisstraf die hij in Amerika opgelegd heeft gekregen. Aanstaande woensdag zal een getuige worden gehoord en zal het nader standpunt van de officier(en) van justitie worden geformuleerd alsook dat van de kant van de verdediging. De zitting begint om 14.00 uur en vindt plaats in de rechtbank Rotterdam, Wilhelminaplein 100 - 125, ingang A, zaal 1.

Voorzieningen publiek
Het publiek kan de zittingen in de rechtbank volgen in de rechtszaal. Daarvoor zijn plaatsen beschikbaar. Het is niet mogelijk om plaatsen te reserveren. Degenen die het eerst komen, mogen het eerst naar binnen, tot het aantal beschikbare plaatsen is vergeven. Bezoekers worden gecontroleerd op het bezit van ongewenste voorwerpen (messen, scharen, etc.). Uw tas wordt gecontroleerd en u wordt gevraagd door de scanner te lopen. Mogelijk wordt u om veiligheidsredenen gefouilleerd bij de ingang en dient u zich te kunnen legitimeren.

Het is verboden om zonder toestemming in het gerechtsgebouw te filmen, fotograferen en geluidsopnamen te maken.

Voorzieningen pers
Voor journalisten is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar in de zittingszaal. De perskamer op de rechtbank is als werkruimte beschikbaar voor de pers; er is geen directe geluidsverbinding met de zaal.

Inlichtingen
Voor meer informatie kunt u bellen met afdeling communicatie van de rechtbank Rotterdam: 010 297 22 87.

E-mail: rechtbankrotterdam@rechtspraak.nl

Bron: Rechtbank Rotterdam Datum actualiteit: 14 september 2010 Naar boven