Gemeente Vlaardingen


Bert Stam: in Memoriam

15-09-2010 | Op zaterdag 11 september jongstleden is op 72-jarige leeftijd oud-burgemeester Bert Stam geheel onverwachts overleden. Stam (1938, Koog aan de Zaan) was burgemeester van Wieringen en Schagen en loco-burgemeester van Castricum voordat hij in september 1992 geïnstalleerd werd als burgemeester van Vlaardingen. Hij zou dit ambt met veel kunde en plezier tot aan zijn pensionering in februari 2002 uitoefenen. De PvdA'er Stam was een integere bestuurder die zijn neus optrok voor roddels en sensatie. Hij was een man van overleg en van bruggen bouwen, die altijd boven de partijen zweefde en zeer gesteld was op zijn privacy.

Stam heeft veel betekend voor de samenwerking van verschillende gemeenten in de regio Rijnmond, maar hij stond ook aan de wieg van de Vlaardingse Rivierzone. Bij zijn afscheid als burgemeester in 2002 ontving hij de Penning van de stad Vlaardingen.

In het oude stadhuis aan de Markt is een condoleanceregister geopend. Belangstellenden kunnen hier (tijdens kantooruren) hun medeleven schriftelijk betuigen.

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: info@vlaardingen.nl
Tel. (010) 248 4000