Politie Groningen

Woensdag 16 september 2010

Provincie Groningen, 15-09-2010

Fietser gewond na val

VEENDAM Een 48-jarige fietser uit Veendam is dinsdagavond gewond geraakt in zijn woonplaats. De man reed door het Noorderkwartier toen hij door onbekende oorzaak van zijn fiets viel. De Veendammer kwam met zijn gezicht op het wegdek en is met letsel aan zijn hoofd naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft een registratie gemaakt.

Vrouw mishandelt huisgenoot

OUDE PEKELA De politie heeft dinsdagavond in een woning in Oude Pekela een 35-jarige vrouw aangehouden. De bewoonster had het aan de stok gekregen met haar 48-jarige partner en beet hem in zijn arm. Toen agenten de verdachte mee wilden nemen naar het politiebureau, schopte ze nog tegen het been van de man. Ook bedreigde ze de Pekelder met de dood. De vrouw is ingesloten voor verhoor. Haar partner doet aangifte.

Beschonken bestuurder rijdt tegen hek

DELFZIJL Een 64-jarige automobilist uit Delfzijl is dinsdagavond aangehouden vanwege het wegrijden na een aanrijding én rijden onder invloed van alcohol. Getuigen zagen dat de bestuurder een hek nabij de spoorwegovergang aan de Kustweg had geramd en er vandoor ging met twee lekke banden. Bij het hek bleef een kenteken van de auto liggen. Dankzij de goede omschrijving van de getuigen wisten agenten snel waar de auto thuishoorde. De bewoner bekende al snel dat hij was weggereden. Uit een alcoholtest werd duidelijk dat de Delfzijlster 0,85 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op.

Auto in beslag genomen

GRONINGEN De politie heeft dinsdagavond op het Gedempte Zuiderdiep in Groningen een auto in beslag genomen van een 21-jarige Bulgaar. Tijdens een controle bleek dat de bestuurder nog zon 300 euro aan boetes open had staan. Omdat hij die niet kon betalen werd zijn auto overgebracht naar het politiebureau. Daar blijft het voertuig staan tot het boetebedrag is betaald.

Bestuurders in zelfde auto onder invloed

GRONINGEN/LEEK De politie heeft dinsdagnacht binnen anderhalf uur twee bestuurders van dezelfde auto aangehouden. Rond middernacht zagen agenten dat een 26-jarige automobilist uit Bakkeveen bijna een ongeval veroorzaakte op de Verlengde Visserstraat in Groningen. Uit een alcoholtest bleek dat de bestuurder 1,3 promille alcohol in zijn bloed had. Hij was dit jaar al eerder aangehouden voor rijden onder invloed en kreeg een rijverbod van zes uur.

Korte tijd nadat de Fries het Groningse politiebureau had verlaten, zagen andere agenten dezelfde auto rijden op de A7 bij Leek. Omdat deze agenten op de hoogte waren van het rijverbod, werd de auto langs de kant van de weg gezet. Niet de man uit Bakkeveen zat achter het stuur, maar een 32-jarige inwoner van Drachten. Ook die man bleek onder invloed van alcohol. Hij had ruim één promille in zijn bloed. Tegen beide personen is proces-verbaal opgemaakt.

Politie druk met kitesurfer

BLAUWESTAD Een 25-jarige kitesurfer uit Delfzijl heeft de politie dinsdagmorgen rond 11:00 uur een hoop werk bezorgd. Agenten reageerden op een melding van een kitesurfer die in het Oldambtmeer in de problemen was geraakt. Hij was vast komen te zitten in de beplanting. Niet duidelijk was wat de exacte locatie van de surfer was. Politie en brandweer hebben ruim een half uur gezocht in het gebied van de Blauwestad. Even later bleek dat de Delfzijlster op eigen kracht uit het water was gekomen. De surfer heeft het avontuur goed doorstaan en hoefde niet naar het ziekenhuis. Behalve een koud lichaam, kwam hij er zonder kleerscheuren vanaf.

Snorfietser gewond na verkeersongeval

GRONINGEN Bij een eenzijdig verkeersongeval is dinsdagmorgen een 18-jarige bestuurder van een snorfiets gewond geraakt. Hij reed over de Paterswoldseweg en reed vermoedelijk door een stuurfout tegen en lantaarnpaal aan. Het slachtoffer is met een pijnlijk nek door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De snorfiets raakte licht beschadigd.

Vernielingen in winkelpand

WINSCHOTEN De politie doet onderzoek naar vernielingen in een winkelpand in de Witte de Withstraat in Winschoten. Een getuige zag in de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks 1.30 uur een onbekende man bij de deur van het pand. De gealarmeerde politie ontdekte dat de deur was geforceerd en in het pand diverse vernielingen waren gepleegd. De dader was er intussen vandoor gegaan. De politie onderzoekt de zaak.

Rijbewijs alcomobilist ingenomen

GRONINGEN De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag het rijbewijs ingevorderd van een 36-jarige automobilist uit Groningen. De man werd op de Doornbosheerd in zijn woonplaats gecontroleerd en bleek onder invloed de rijden. Op het bureau werd een alcoholpromillage van
1,6 vastgesteld. Hierop moest de man zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Aanhouding na huiselijk geweld

GRIJPSKERK Een 22-jarige inwoner van Grijpskerk is dinsdagmiddag aangehouden op verdenking van het slaan van zijn moeder. De man had meerdere malen met de politie gebeld en dreigde zichzelf of anderen wat aan te doen. Daarop gingen agenten naar de woning van de man. Daar bleek de moeder van de verdachte meerdere malen door hem geslagen te zijn. De man is aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Omdat hij onder invloed van alcohol was, is hij ingesloten voor verhoor. Het hulpverleningstraject huiselijk geweld wordt opgestart. De politie maakt proces-verbaal op.