Hoogheemraadschap Delfland
Delfland blaast dijk op

Groot alarm in de Woudse polder. De dijk staat op breken, waardoor het water de polder in dreigt te stromen. Een grote ramp dreigt. Van alle kanten rukken hulptroepen uit om het tij te keren. Met een opblaasbare nooddijk sluiten inwoners en medewerkers van Delfland in korte tijd de zwakke plek af. Daarmee voorkomen zij een overstroming met desastreuze gevolgen.

Dag van de Dijk Dit is het scenario dat het Hoogheemraadschap van Delfland wil oefenen met bezoekers van de Dag van de Dijk op 18 september. Voor u de gelegenheid om zelf te ervaren wat Delfland doet om overstromingen tegen te gaan! Het programma begint om 11.30 uur en duurt tot 15.00 uur in de Woudse polder, bij restaurant De Scheepswerf, Zwethkade Zuid 55, Den Hoorn (ZH).

Andere activiteiten

In Berkel en Rodenrijs krijgt u op 18 september een kijkje in de keuken van het werk van een dijkinspecteur. Als inspecteur speuren bezoekers de dijk af naar scheuren en andere oneffenheden en helpen zo mee om eventuele zwakke plekken goed in kaart te brengen. Op 19 september pakt Informatiecentrum Delflandse Kust uit met extra activiteiten. Op deze dag kunnen bezoekers de machines die worden gebruikt voor het versterken van de kust van dichtbij bewonderen in Kijkduin en worden lezingen gegeven over de kustbescherming tegen zee door de eeuwen heen. Meer informatie over de activiteiten van Delfland op de Dag van de Dijk kunt u vinden op http://www.hhdelfland.nl/.