Politie Utrecht

Persberichten Rijn&Venen, 10.00 uur

Utrecht, 15-09-2010

Dodelijke aanrijding

WOERDEN- Op dinsdagavond kwam een man om het leven in het verkeer. Omstreeks 18.35 uur reed een 59-jarige fietser uit Woerden over de Oudelandseweg. Ter hoogte van het Brediuspad werd hij geschept door een 52-jarige automobilist uit Woerden. De fietser kwam met een hard klap op het wegdek terecht en werd met ernstig letsel vervoerd naar het ziekenhuis waar hij enkele uren later overleed. De politie heeft de aanrijding in onderzoek.

Vernielde ruiten

WOERDEN- Op dinsdag werd een vrouw aangehouden nadat ze drie ruiten had vernield. Omstreeks 17.50 uur kreeg de politie de melding dat er ruiten waren vernield van een woning aan het Haagwindeveld. Drie ruiten bleken te zijn ingegooid door een buurtbewoner. De politie kon deze buurtbewoner, een 29-jarige vrouw uit Woerden, direct aanhouden. Zij is ingesloten voor verhoor.

Woerdenaar mishandeld; oproep getuige(n)

WOERDEN Op zaterdag 11 september tussen 12.40 en 13.00 uur vond er op de parkeerplaats aan de noordzijde van winkelcentrum Molenvliet (zijde van de slijterij) een mishandeling plaats.

Een 46-jarige man uit Woerden liep met boodschappen in zijn handen het winkelcentrum uit en werd plotseling belaagd door een grote blanke man met een fors postuur. Hierbij vlogen de boodschappen door de lucht en kwamen beide mannen op de grond terecht. De blanke man wist als eerste op te staan en sloeg en trapte in op de nog steeds op de grond liggende Woerdenaar. Juist op dat moment kwam de eigenaar van een geparkeerde auto aangelopen en riep tegen de blanke man, dat hij moest ophouden en zou hem hebben weggeduwd. De Woerdenaar liet zich hierna onderzoeken in het ziekenhuis. Hieruit bleek dat hij een klaplong had opgelopen en drie ribben had gebroken. Hij moest worden opgenomen en mocht dinsdagmorgen 14 september het ziekenhuis weer verlaten. De Woerdenaar heeft aangifte gedaan.

De recherche van het district Rijn&Venen onderzoekt de mishandeling en vraagt een ieder die deze mishandeling heeft gezien of informatie heeft, dat met dit incident te maken kan hebben, contact op te nemen via het telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Auto gestolen; politie zoekt getuige(n)

MAARSSEN De politie onderzoekt een inbraak in een woning gevolgd door de diefstal van de voor de deur staande personenauto en vraagt een ieder, die iets verdachts heeft gezien dit te melden.

De inbraak in de woning aan de Geertruid Veerenlaan en de diefstal van de personenauto, merk Mercedes Benz, type A160,kleur grijs met het kenteken 63-KDZ-4 vond vermoedelijk plaats op maandag 13 september tussen 07.00 en 09.00 uur. Mogelijk heeft men kort voor de inbraak/diefstal personen in de omgeving gezien, die zich verdacht gedroegen. Alle informatie over dit incident kunt u doorbellen naar het politiebureau in Maarssen via het telefoonnummer 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan met het nummer 0800-7000.