Plant Research International


international metabolomics society

Robert Hall benoemd tot president van de International Metabolomics Society
15 sep 2010
Onderdeel: Plant Research International

Robert Hall, directeur van het CBSG en clusterleider Metabolische Regulatie bij Plant Research International, is per 1 oktober 2010 gekozen als president van de Metabolomics Society (International MetSoc). De wereldwijde activiteiten van de Metabolomics Society zijn gericht op het stimuleren en het optimaliseren van het gebruik van metabolomicsonderzoek in de life sciences. De benoeming van Hall bevestigt de goede reputatie die het Wageningse metabolomics-onderzoek wereldwijd heeft.

De Metabolomics Society heeft ca. 1000 leden uit meer dan 60 landen, afkomstig van bedrijven, ziekenhuizen, universiteiten en instituten, en met verschillende disciplines, zoals analytische chemie, biochemie, biologie en bioinformatica.
De Society organiseert jaarlijks een internationaal congres, waarbij steeds samenwerking wordt gezocht met de âregionaleâ metabolomics-congressen, zoals in Europa en in Zuid-Oost Azië. De Society geeft een eigen tijdschrift uit:âMetabolomicsâ. Daarnaast coördineert de society meerdere initiatieven gericht op het benchmarken van metabolomics onderzoek om te zorgen dat experimentiele data langdurig bruikbaar blijven.

Binnen de Plant Sciences Group van Wageningen UR wordt door verschillende groepen metabolomicsonderzoek gedaan. Zo gebruikt Plant Research International de geavanceerde technologie in het onderzoek naar inhoudstoffen van groente en fruit: naar gezondheidsbevorderende inhoudstoffen zoals antioxidanten en naar geur- en smaakstoffen. Bij dat onderzoek wordt samengewerkt met het bedrijfsleven.

Ook binnen Wageningen University wordt metbolomicsonderzoek gedaan, bijvoorbeeld door de leerstoel Plantenfysiologie bij het onderzoek naar de interactie tussen planten en parasitaire planten.
---