Gemeente Veenendaal


Provincie en gemeente maken 18 bushaltes toegankelijk

Tussen 15 september en 22 oktober gaan de provincie Utrecht en de gemeente Veenendaal aan de slag met het aanpassen van 18 bushaltes. Doel is om de haltes beter toegankelijk te maken voor mensen met een mobiliteits- of een visuele beperking. Bij de bushaltes worden tegelijkertijd nieuwe fietsenstallingen aangelegd om reizen met fiets en bus aantrekkelijker te maken.

Â
Haltes

Per halte zullen de werkzaamheden enkele dagen in beslag nemen. Voor de buspassagiers zijn er tijdens de werkzaamheden tijdelijke haltes binnen een straal van 100 meter van de bestaande haltes. De volgende haltes worden aangepast.

Â

Basis-
buslijn

Naam
bushalte

Aantal haltes

Locatie

80

Stationsstraat


1

Stationsstraat

80

Korte Dreef


2

Prins Bernhardlaan

80

Lange Vore

2

Kleine Beer

505

Morgenster

2

Kleine Beer

87

Politiebureau

2

Boompjesgoed

87

Grote Pekken

2

Grote Pekken

80

Stationssingel


1

Kerkewijk

80

Station/ Centrum


1

Stationsplein

81

Station/ Centrum


1

Kerkewijk

87

Dennenlaan


2

Kerkewijk

87

Bergweg


2

Kerkewijk

Â

Â
Werkzaamheden
Tijdens de werkzaamheden wordt het busperron op gelijke hoogte gebracht met de instap van de bus, zodat passagiers gelijkvloers kunnen in- en uitstappen. Ook de toegangspaden worden aangepast zodat rolstoelers makkelijker op het perron kunnen komen. Voor mensen met een visuele beperking komen er geleidelijnen die in de vorm van ribbeltegels de weg wijzen naar het perron.
Â
Beperkte verkeershinder

Tijdens de werkzaamheden blijft de weg open voor alle verkeer. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 30 km/uur. De werkzaamheden vinden plaats buiten de spits, dus tussen 09:00 en 16:00 uur. Indien nodig wordt soms 1 rijstrook afgezet en worden er verkeersregelaars ingezet. Fietsers en voetgangers worden tijdens de werkzaamheden omgeleid naar de andere kant van de weg of ze worden op een veilige manier langs het werk geleid. Alle panden en woningen bij de aan te passen haltes blijven bereikbaar, al dan niet met tijdelijke voorzieningen.

Â
Betere toegankelijkheid en nieuwe fietsstallingen

Provincie en gemeenten willen het gebruik van het openbaar vervoer stimuleren, door de kwaliteit van het OV te verbeteren. Haltevoorzieningen spelen daarbij een belangrijke rol. Samen met de bussen vormen zij de entree tot het openbaar vervoer. Daarom worden in de provincie Utrecht de komende drie jaar ca. 650 haltes aangepast voor mensen met een mobiliteitsbeperking en een visuele beperking. Ook worden in Veenendaal bij de bushaltes fietsstallingen met aanbindmogelijkheid geplaatst. Op deze manier willen gemeente en provincie de combinatie fiets â bus bevorderen.Â

Â
Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze toezichthouder, de heer J. Holstege. Hij is telefonisch bereikbaar op telefoonnummer (0318) 538 781 en via e-mail op jaap.holstege@veenendaal.nl.

Â