Gemeente Rheden

Succesvol energieproject krijgt vervolg

Gemeente Rheden wil woningeigenaren stimuleren hun woning energiezuiniger te maken. Daarom is het vanaf 1 oktober 2010 weer mogelijk subsidie aan te vragen voor het treffen van energiebesparende maatregelen.

De vorige regeling was een groot succes. Binnen enkele weken was het subsidieplafond bereikt. In ruim 130 woningen zijn energiemaatregelen aangebracht door voornamelijk lokale bedrijven. Daarmee snijdt het mes aan twee kanten; de regeling draagt bij aan het behalen van de klimaatdoelstellingen en is goed voor de lokale economie en werkgelegenheid. De gemeente heeft onlangs nogmaals EUR100.000, - ontvangen van de provincie Gelderland om de regeling een vervolg te kunnen geven.

Procedure

De nieuwe regeling treedt in werking op 1 oktober 2010. De subsidie is aan te vragen tot 1 januari 2011. Er is in totaal EUR100.000 subsidie beschikbaar. Aanvragen worden beoordeeld in volgorde van binnenkomst. Zodra het subsidieplafond is bereikt wordt er geen subsidie meer verleend. Ofwel: wie het eerst komt, wie het eerst maalt en op is op.

De maatregelen moeten worden uitgevoerd vóór1 juli 2011.

De subsidie bedraagt maximaal 50% van kosten voor de maatregelen met een minimum van EUR100, - tot een maximum van EUR1.000, - per woning.

Woningbezitters die op basis van de vorige regeling al subsidie hebben ontvangen komen voor deze regeling niet meer in aanmerking.

Maatregelen

Er is subsidie beschikbaar voor zonneboilers, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, HR++ glas en zonnepanelen.

Door het treffen van dergelijke energiemaatregelen kan de energienota aanmerkelijk lager worden. Ook is het een stuk comfortabeler wonen in een goed geisoleerd huis.

Op www.rheden.nl is de subsidieregeling vanaf 20 september 2010 te vinden. Het aanvraagformulier voor de subsidie is vanaf 1 oktober te downloaden. Vanaf 1 oktober zijn de aanvraagformulieren ook af te halen bij de balie in het gemeentehuis en bij de servicecentra in Velp en Dieren.