Politie Drenthe

Woensdag 15 september 2010

Provincie Drenthe, 15-09-2010

Man aangehouden wegens bedreiging
MEPPEL De politie heeft dinsdagavond een 18-jarige man uit Meppel aangehouden wegens bedreiging van zijn moeder. De man, die verzet pleegde bij zijn aanhouding, is ingesloten voor verhoor. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding bezit stroomstootwapen

EMMEN De politie heeft dinsdagavond een 27-jarige man uit Hengelo aangehouden op de N34. De bestuurder viel op door zijn rijgedrag. Bij controle bleek dat deze bestuurder gesignaleerd stond voor aanhouding. Dit in verband met het in bezit zijn van een stroomstootwapen. De man is ingesloten voor verhoor.

Valse naam leidt tot aanhouding
ASSEN Agenten hebben in de nacht van dinsdag op woensdag een 20-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De bestuurder viel op door zijn rijgedrag en werd aan de Peelo staande gehouden voor controle. Hij gaf een valse naam op en kon zich niet legitimeren. De man werd ingesloten ter vaststelling van zijn identiteit.

Winkeldief aangehouden

HOOGEVEEN De politie heeft dinsdagmiddag bij een winkel aan de Tamboerpassage in Hoogeveen een 16-jarige winkeldievegge aangehouden. De jonge vrouw uit Hoogeveen wordt verdacht van het meenemen van goederen uit de winkel zonder te betalen. De vrouw is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau en is daarna heengezonden. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bromfietser geschept door auto

ERM Een 16-jarige bromfietser uit Gees is woensdagochtend op de Oosterlangen in Erm geschept door een auto. De verwondingen van de bromfietser lijken ernstig en het slachtoffer is per traumahelikopter naar het UMC in Groningen vervoerd. De 27-jarige automobilist uit Sleen hield geen gewonden over aan het ongeval. De politie doet nader onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Bestelbusje schept scooterrijder

ASSEN Dinsdagavond vond er een ongeluk plaats op de kruising van de Maasstraat en de Geulstraat in Assen. Een 17-jarige scooterrijdster uit Assen werd door een 54-jarige inwoner, tevens uit Assen, geschept toen hij met zijn bestelbusje rechtsaf wilde slaan. De scooterrijdster ging onderuit en kwam in het gras tot stilstand. Zij hield aan het ongeval een pijnlijke rug en benen over en is voor controle per ambulance naar het Wilhelmina ziekenhuis in Assen overgebracht.