Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 15-09-2010

Woninginbreker neemt auto mee

HILVARENBEEK: Tussen dinsdagavond 14 september 23.30 uur en
woensdagmorgen 15 september 04.45 uur is er ingebroken in een woning aan de Gelderstraat. Het was de inbreker te doen om de autosleutel. Hij vernielde een keukenraam. Door het ontstane gat viste hij de
autosleutel, die op de aanrecht lag. De dader ging er vervolgens vandoor met een bestelbus die op de oprit stond. De grijze Mercedes Viano met het kenteken 89-VHL-4 kon met behulp van de gestolen autosleutel gestart worden. De inbrekers is vermoedelijk niet eens in de woning geweest en kon door te hengelen de sleutel bemachtigen.De politie heeft een aangifte opgenomen en de auto internationaal als gestolen voertuig gesignaleerd.

Het komt de laatste tijd steeds vaker voor dat woninginbrekers die uit zijn op autosleutels. Preventie maatregelen kunnen al veel voorkomen. Het advies is om sleutelbossen niet in het zicht weg te leggen en zeker niet op een plek waar ze weggevist kunnen worden.
Dit keer gebeurde het via een kapot geslagen raam. Er zijn ook gevallen bekend waarbij de autosleutel via de brievenbus bemachtigd werd. De politie vraagt om verdachte situaties meteen te melden. Bel het alarmnummer 112 als de politie onmiddellijk in actie moet komen. Het landelijke nummer 0900-884 kan gebruikt worden voor niet-spoedeisende situaties.

Auto-inbreker achter de tralies

TILBURG: Een 42-jarige Tilburger is opgepakt en in verzekering gesteld op verdenking van auto-inbraak. Agenten controleerden hem dinsdagmiddag 14 september op de Berndijksestraat. Hij had inbrekersgereedschap bij zich en gaf een valse geboortedatum op. Omdat hij zich niet kon legitimeren moest hij mee naar het politiebureau. Daar bleek dat hij gezocht werd voor een auto-inbraak. De inbraak werd gepleegd op 12 augustus 2010 op het schoolplein van het Odulphus Lyceum. Bij een witte bestelauto werd het zijraampje ingeslagen waarna me het
navigatiesysteem werd gestolen. De inbraak was echter vastgelegd door een bewakingscamera, waarop de verdachte herkent werd. In het belang van de het verdere onderzoek is de verdachte in verzekering gesteld en ingesloten.

Bestelauto in brand gestoken

TILBURG: De politie onderzoekt een brandstichting aan de
Ringbaan-Noord. Daar ging op woensdag 15 september 2010 om 03.30 uur een bestelbus in vlammen op. Een juist passerende krantenbezorger zag dat het vuur aan de achterzijde van de bus was ontstaan. Dit is voor de politie aanleiding om uit te gaan van brandstichting. In geval van kortsluiting was het vuur immers bij het motorgedeelte aan de voorzijde ontstaan. Bovendien waren er in het verleden ook al vernielingen aangericht aan deze auto. De brandweer kon niet voorkomen dat de bestelbus volledig uitbrandde. De politie heeft een aangifte van de gedupeerde eigenaar opgenomen.

Verkeerscontroles op verzoek van omwonenden

TILBURG: De Tilburgse politie gaat de komende weken extra
snelheidscontroles houden op de Heuvelring / Paleisring /
Schouwburgring. Dat gebeurt naar aanleiding van klachten en op uitdrukkelijk verzoek van buurtbewoners. Omwonenden klagen over de hoge snelheden waarmee gereden wordt. In overleg met de gemeente gaat de politie nu extra toezicht houden. De eerste controle vond plaats op dinsdagmiddag 14 september 2010 op de Heuvelring. Er zijn geen snelheidsovertredingen vastgesteld. Het verkeer kon simpelweg niet te hard rijden vanwege de drukte op de weg. Wel trad de politie op tegen andere zaken:

- 17 x niet dragen autogordel (boete 90,-)

- 1 x negeren stopteken

- 1 x parkeerovertreding

- 1 x rijden met mobiele telefoon in de hand (boete 160,-)
- 2 x rijden met een onverzekerd motorvoertuig

- 1 x rijden terwijl motorvoertuig niet APK gekeurd was

- 1 x onjuiste verlichting

- 2 x het niet op 1e vordering kunnen tonen van het rijbewijs

Pan vergeten: keuken brandt uit

OISTERWIJK: Brandweer en politie rukten dinsdagmiddag 14 september 2010 om 16.50 uur uit voor een woningbrand aan de Willem de Zwijgerlaan. Daar bleek dat er brand was in de keuken. De brandweer had het vuur snel onder controle en kon de brandschade tot de keuken beperken. Wel was er sprake rookschade in het overige deel van de huurwoning. De bewoonster had een pan met vlees op het vuur gezet en was die vergeten. Bij thuiskomst bleek er brand te zijn. Een vriend slaagde erin om het hondje van de bewoonster uit de woning te redden. De man (61) had hierdoor rook ingeademd en moest voor medische controle naar het ziekenhuis. Voor de gedupeerden is Stichting Salvage ingeschakeld.

Minderjarige drugsgebruiker

TILBURG: Een 16-jarige Tilburgse jongen werd bekeurd vanwege
overtreding van de Opiumwet. Hij gebruikte dinsdagavond 14 september 2010 op het stadhuisplein verdovende middelen. De minderjarige had al een joint opgerookt en nog circa 3 gram wiet in zijn bezit. Na het opmaken van een proces-verbaal en de inbeslagname van de drugs werd hij aan zijn moeder overgedragen. In het Veiligheidshuis wordt gekeken naar een passende straf.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 15-09-2010 11:00 | © Regio Midden en West Brabant |