Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Kunstborrel over cultureel kapitaal Katendrecht

Een groep creatieve Katendrechters gaat met ondersteuning van deelgemeente Feijenoord het culturele kapitaal van de wijk zichtbaar te maken. Het Rotterdams Wijktheater ondersteunt dit bewonersinitiatief.

Om het bewonersinitiatief zichtbaar te maken, organiseert Feijenoordcultuurscout Roelof Kok een kunstborrel op vrijdag 24 september. Vanaf 16.00 uur is een ieder welkom in het wijktheater aan de Tolhuisstraat 107. De bijeenkomst duurt tot 18.30 uur. Katendrecht kent een eigen cultuur. De rijke historie van dit schiereiland is op veel plaatsen duidelijk zichtbaar. Denk aan gebouwen, kunstwerken maar ook aan 'oude' en 'nieuwe' bewoners die de wijk op de een of andere manier op de kaart hebben gezet.

Daarnaast is De Kaap divers qua bevolkingssamenstelling, mensen die allemaal toevoegen aan wat er cultureel al bestaat. Katendrecht leent zich daarom als dé plek waar kleine initiatieven van bewoners tot bloei kunnen komen. Deze initiatieven houden de sjeu in de wijk. Creatieve bewoners van Katendrecht worden met nadruk uitgenodigd om tijdens de kunstborrel van gedachten te wisselen met de initiatiefgroep. Onder het genot van een hapje en een drankje kunt u ook kennis te maken met elkaar en bestaande banden nog meer aanhalen.

Informatie
Met bakstenen alleen bouw je niet aan samenhang, daarvoor is meer nodig in een wijk. Cultuur kan hieraan een belangrijke bijdrage leveren. Voor meer informatie over de kunstborrel kunt u bellen met Roelof Kok, 06-34 77 71 53, of mailen: cultuurscoutfeijenoord@sbaw.nl.