Gemeente Rotterdam

zonnige start kunst en cultuur seizoen hoogvliet

15 september 2010 | Advies: vul uw eigen beheerorg. in (raad voor het Centrum) | nieuwsbericht

Het Kunstkop festival 2010 is mede door het prachtige weer een druk bezocht evenement geworden.
Zonnige start Kunst en Cultuur seizoen Hoogvliet

Yvonne Bekker portefeuillehouder Kunst en Cultuur opende het festival op de Binnenban met het ontsteken van fakkels van de jongleurs.

De deelgemeente organiseert dit festival al jaren als startpunt van het begin van het culturele seizoen. Er werden heuse schatten gevonden in LCC de Zevensprong waar het expertteam van Tussen Kunst Kitsch klaarstond om meegebrachte voorwerpen te taxeren.

Yvonne Bekker portefeuillehouder Kunst en Cultuur opende het festival op de Binnenban met het ontsteken van fakkels van de jongleurs. Bezoekers luisterden aandachtig naar het speciaal voor deze gelegenheid geschreven gedicht over Hoogvliet van de Rotterdamse stadsdichter Jana Beranová.

Dansschool Cultura liet zien dat het stijldansen nog steeds beoefend wordt door jonge paren en bij Villa Zebra konden de kinderen van een oude zonnebril een spectaculair nieuw design maken. Zeker de kinderactiviteiten werden met groot enthousiast ontvangen. De voorstellingen van het Poppentheater en Circus Rotje Knor werden druk bezocht door enthousiaste kinderen.

Bijzondere ontdekking team Tussen Kunst en Kitsch In het bomvolle LCC de Zevensprong deed het team van Tussen Kunst en Kitsch een bijzondere ontdekking.
Samen met drie deskundigen en gepresenteerd door SipkeJan Bousema, werden de hele dag aangeleverde voorwerpen getaxeerd. Het leverde een mooie verrassing op. Een echtpaar uit Spijkenisse kwam langs met twee schilderijen, erfstukken van een overleden moeder. Bij het zien van de schilderijen werden de taxateurs al direct enthousiast. Eén schilderij was van de Belgische kunstenaar, Gyselinkcx, een kunstschilder geboren in 1843. Van deze schilder zijn vanaf 1987 15 schilderijen geveild, een geschatte waarde heeft de deskundige nog niet genoemd, het echtpaar is uitgenodigd om tijdens de TV opnames in het Spoorweg museum te komen.

's Avonds was er in het LCC een voorstelling van een Hoogvlietse Turks/Nederlandse toneelgroep die veel bekijks trok met als titel `'Kleren Maken de Man.

Aandacht voor vrijwilligerswerk
Het vrijwilligerwerk werd in de kraam van de Kunst en Vliegwerk extra onder de aandacht gebracht door Ingeborg Hoogveld, portefeuillehouder Welzijn en Ingrid Cijntje vrijwilligster van Hoogvliet 2009. De organisaties Humanitas, Argoszorggroep locatie Breede Vliet en Unie van Vrijwilligers hadden de krachten gebundeld om vrijwilligers te werven om zo de activiteiten voor de ouderen te kunnen blijven uitvoeren.
Ingrid Cijntje heeft tijdens het Kunstkop festival de aandacht gevestigd op de verkiezing Hoogvlietse Vrijwilliger van 2010, dit jaar is het thema SPORT.
Gevraagd wordt aan leden van verenigingen en bewoners van Hoogvliet om vrijwilligers aan te melden die in dit thema extra gewaardeerd moeten worden voor hun inzet in bestuurlijke of uitvoerende taken.