Gemeente Dongeradeel


Kloosterkapel Sibrandahûs officieel heropend

De Kloosterkapel in Sibrandahûs, die de afgelopen periode is voorzien van een keuken en toilet, kan weer volop gebruikt worden. De vrijwilligers van de Plaatselijke Commissie die het gebouw beheren voor de Stichting Alde Fryske Tsjerken, hebben voor het nieuwe seizoen weer een aantrekkelijk programma geregeld. Het eerste optreden is op zondag 26 september 2010, met Mariusz (voorheen Reboelje) en muzikanten. Kloosterkapel

De culturele activiteiten van de Kloosterkapel hebben in het seizoen 2008-2009 stilgelegen, in afwachting van een beslissing over de inbouw van gebruiksvoorzieningen. In het najaar van 2009 kon de programmering worden hervat, toen in de eerste fase van de werkzaamheden een entree en toilet waren aangebracht. De afgelopen maanden is ook de tweede fase van de verbouwing uitgevoerd, waarbij onder meer een keukenblok werd geïnstalleerd.

Nu ook geschikt voor huwelijken en partijen

De Plaatselijke Commissie is bijzonder blij dat de werkzaamheden nu achter de rug zijn. ,,De gebruiksvoorzieningen zijn heel stijlvol ingebouwd, naar een ontwerp van architect Broor Adema uit Dokkum", zegt voorzitter Sjoerd Helbig. ,,De tijd dat de bezoekers van onze concerten bij de buren naar het toilet moesten, is nu gelukkig voorbij. Het kerkje is nu weer helemaal bij de tijd. Het is nu ook bijzonder geschikt voor huwelijken en partijen."

De Kloosterkapel wordt zondag 26 september officieel heropend. Vanaf 14.00 uur is er een besloten bijeenkomst met bestuursleden, vrijwilligers en subsidiënten die de verbouwing mogelijk hebben gemaakt. Dat waren onder meer de gemeente Dantumadiel (dorpspleinbudget), Plattelânsprojekten Noordoost Fryslân, het Heijengafonds en de Wiersma Reitsma Stichting. In totaal is er EUR 60.000 geïnvesteerd.

Concert Mariusz 26 september 2010

Het concert van Mariusz en muzikanten begint zondag 26 september 2010 om 16.00 uur. Kaartverkoop is aan de kassa vanaf 15.15 uur.

De rest van het programma voor het seizoen 2010-2011 is terug te vinden op de website www.aldefrysketsjerken.nl onder de knop "Agenda Plaatselijke Commissies" en via de site van de Kloosterkapel: www.kloosterkapel-sijbrandahuis.nl