OTYS breidt dienstverlening uit met overname DEEMS

15/09/2010 12:39

OTYS Recruiting Technology

Detacheringbranche trekt aan

Veenendaal, 15 september 2010 - OTYS Recruiting Technology, ontwikkelaar van werving- en selectiesoftware, heeft detacheringbedrijf Deems volledig overgenomen met het oog op het aantrekken van de detacheringbranche en de toenemende flexibilisering van de arbeidsmarkt. Met deze overname heeft OTYS een specialistische automatiseringsoplossing voor detacheringsector in handen die zich positioneert als prijsvechter in die markt.

Deems biedt controle op het complete bedrijfsproces van detacheerders door alle detacheringprocessen onder te brengen in één managementsysteem; van het aannemen van kandidaten tot het facturatieproces. Hierdoor kunnen gebruikers efficiency- en effectiviteitslagen maken. Deems, opgericht in 2008, opereert op de Nederlandse markt. Het bedrijf beschikt over de nieuwste automatiseringssoftware voor detacheringprocessen.

Jorrit Blok, algemeen directeur van OTYS, ziet de vraag naar personeel toenemen: 'Hoewel de gevolgen van de economische crisis voor de Nederlandse detacheringmarkt nog niet voorbij zijn, verwachten we dat de markt in de tweede helft van 2010 verder aantrekt. Dit is naast de ontwikkeling naar een steeds flexibelere arbeidsmarkt een reden om dit marktsegment verder te ontsluiten.' De detachering- en uitzendbranche reageren altijd als eerste op ontwikkelingen in de economie. Cijfers en trends van de uitzendmarkt in Nederland, bijgehouden door de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU) laten zien dat in de afgelopen maanden de uitzend- en detacheringmarkt zich meer en meer herstelt.

Detacheringbranche

Het bedrijf ontwikkelt, implementeert en onderhoudt werving- en selectiesoftware en breidt met de volledige overname van Deems zijn productportfolio verder uit. Het detacheringsegment bestaat al bij OTYS maar is nog niet breed ontplooid en richt zich voornamelijk op high-end vraagstukken. Blok: 'Met de overname van Deems hebben we een specialistische automatiseringsoplossing in handen voor een specifiek low-endmarktsegment. Waar we zelf al complexe detacheringprocessen in kunnen richten, een flexibel pakket bieden en ons richten op het aantrekken van kandidaten, biedt Deems een snelle standaard oplossing gemaakt voor minder complexe detacheringprojecten. Gemak, goedkoop en eenvoudig - dat zijn de drie kernwaarden waar het om draait. Met Deems als pakket erbij kunnen we de gehele detacheringbranche beter bedienen; van grote toe kleine organisaties.'

Voordelen

De oplossing van Deems kan de losse onderdelen van een detacheringproces aan elkaar knopen. Blok: 'Deze nieuwe applicatie stroomlijnt de gehele keten van gangbare detacheringprocessen. Het onderscheidende vermogen zit hem in een uitgebreidere Human Resource ERP-oplossing, die bestaat uit CRM, uren- en loonadministratie, facturatie, contractbeheer, beheer van personeelsbestanden en projectmanagement gericht op detachering. Hiermee ondersteunen we de processen van de detacheerders en vullen we het productportfolio van OTYS aan.' Daarnaast ontstaan synergie voordelen voor de ontwikkelingsafdelingen en back office en maakt Deems gebruik van opensourcesoftware waardoor de producten aantrekkelijk zijn geprijsd en biedt het 24/7 support.

Over de overnameprijs kunnen geen mededelingen worden gedaan.

De nieuwe website is vanaf vandaag te bezoeken op www.Deems.nl.





http://www.deems.nl