Gemeente Dalfsen

Regiotaxi in West-Overijssel in de schijnwerpers

15-09-2010

De provincie Overijssel zet vanaf donderdag 16 september de Regiotaxi in de schijnwerpers. Om de reizigers het gemak van de Regiotaxi zelf te laten ervaren, zijn er op de markt in Dalfsen verschillende activiteiten te beleven.

Gedeputeerde Job Klaasen van de provincie Overijssel en de mobiliteitswethouders van Dalfsen, Ommen en Hardenberg informeren de bezoekers over het gebruik van de Regiotaxi. Daarnaast kunnen bezoekers onder andere gratis ritten met de Regiotaxi winnen of een ritje maken in een riksja.

Over de Regiotaxi
Regiotaxi is een vorm van openbaar vervoer naast de trein en de bus. Of een reiziger nu uitgaat in Deventer, op familiebezoek gaat in Hardenberg, of naar het station in Kampen moet, de Regiotaxi brengt hem of haar uit en thuis, van deur tot deur. Met één telefoontje is een rit geboekt. De Regiotaxi rijdt zeven dagen per week tussen 6.00 uur 's ochtends en 01.30 uur 's nachts en is vooral handig als u reist op het moment dat er geen bus of trein rijdt.

Reizen met de Regiotaxi is nu nog aantrekkelijker en gemakkelijker door een aantal verbeteringen, dat de provincie Overijssel de afgelopen periode heeft ingevoerd.

* Kortingstarief: de regiotaxipas (7,50 euro per jaar) is niet meer nodig om in aanmerking te komen voor het kortingstarief van 1 euro per zone. Korting geldt op verbindingen en tijdstippen waarop geen bus of trein rijdt.

* Reismarges: Aan reizigers wordt standaard gevraagd naar een gewenste vertrektijd of een gewenste aankomsttijd. De marge wordt teruggebracht tot maximaal 15 minuten voor aankomst of maximaal 15 minuten na vertrek.

* Terugbelservice: vijf minuten voor aankomst van de taxi ontvangt de reiziger een telefoontje.

Kijk voor meer informatie en acties op www.regiotaxi.overijssel.nl.

U bent van harte uitgenodigd voor de bijeenkomst op donderdagochtend 16 september aanstaande op de markt in Dalfsen.

Programma


* Hele ochtend: OV-ambassadeurs delen flyers uit aan het winkelende publiek. In een stand kan iedereen informatie krijgen.
* 10.25 uur: Gedeputeerde en wethouders aanwezig. Wethouders flyeren en rijden riksja.

* 10.30 uur: Mona Mobiel arriveert op de markt. Met een grote knipoog informeert zij de bezoekers over de Regiotaxi. Zij rijdt ook een rondje in de riksja met gedeputeerde Job Klaasen.
* 10.50 uur: Loterij met prijsuitreiking door gedeputeerde Klaasen. Prijzen: gratis retourkaartjes voor de Regiotaxi. Hoofdprijs: een gratis avondje uit met de Regiotaxi, inclusief dinerbon.
* 11.15 uur: Ondertekening convenant voor Regiotaxi Vechtdal door provincie en gemeenten in de Zeven Deugden in Dalfsen.