Gemeente Waterland

15 september 2010

Verkeershinder

Reconstructie riolering "Minnebuurt" in Marken

In de week van maandag 13 september wordt gestart met de reconstructie van riolering op Marken. Het gaat om deze straten: de Flevostraat, Gouwzeestraat, Minnehof, Markerwaardstraat, IJsselmeerweg en Zeilstraat. Gestart wordt met het gedeelte Flevostraat vanaf de IJsselmeerweg. Het totale project duurt naar verwachting drie maanden. De werkzaamheden bestaan uit:

* De aanleg van een bergbezinkleiding in de Flevostraat inclusief een nieuwe overstortleidingHet verwijderen van twee bestaande overstorten op de IJsselmeerweg

* Het verbeteren van de riolering in de Markerwaardstraat, Minnehof en Gouwzeestraat

* Het gemaal op de hoek Zeilstraat/IJsselmeerweg renoveren en opwaarderen

* De riolering in de Zeilstraat repareren van binnen uit middels een kunststofkous

* Het herbestraten van de Flevostraat geheel en de Markerwaardstraat, Gouwzeestraat en Minnehof gedeeltelijk.

Afsluiting straten

Tijdens de werkzaamheden worden straten gefaseerd afgesloten voor alle verkeer. De firma D. van Geemen & Zn. bv verzorgt de uitvoering van de werkzaamheden. De heer E. Bootsman houdt namens de gemeente toezicht op uitvoering.

Herbestraten in 2011

In het eerste kwartaal van 2011 worden de volgende straten opnieuw bestraat: Gouwzeestraat gedeeltelijk, IJsselmeerweg gedeeltelijk, Botterstraat, Zuiderzeeweg gedeeltelijk en Minnehof gedeeltelijk. Over de planning en uitvoering informeren wij de bewoners in deze straten in een later stadium geïnformeerd.

---