Gemeente Best

Bewoners denken mee over de inrichting van Naastenbest

07-09-2010

De gemeente wil graag weten hoe de bewoners over hun wijk denken en stimuleert daarnaast de inwoners van Best mee te denken over de inrichting van hun directe omgeving. Daarom werkt de gemeente met de methode van Integrale Wijkontwikkeling. Dit gebeurt ook in de wijk Naastenbest.

Eind 2008 zijn in het Heerbeeck College twee bijeenkomsten geweest waar bewoners van Naastenbest hun dromen en zorgen over hun wijk kenbaar konden maken. Op 7 januari 2010 is tijdens een vervolgbijeenkomst de werkgroep `verkeer en groen' ontstaan.

Wat heeft de werkgroep gedaan en wat gaat er gebeuren? Door middel van nieuwsbrieven van het bewonersoverleg en flyers op scholen heeft de gemeente de bewoners gevraagd deel te nemen aan deze werkgroep. De bewoners die zich hebben aangemeld zijn zelf met ideeën gekomen en hebben deze vervolgens in groepsverband uitgewerkt. Een aantal van deze ideeën zijn:

* Optimaliseren van diverse speellocaties en groenvlakken
* Verbetering van openbare verlichting

* Toepassen snelheidsremmende maatregelen

Halverwege september 2010 is de laatste bijeenkomst. Alle ingebrachte ideeën worden verzameld, waarna de gemeente de kosten in beeld gaat brengen. Deze kosten worden naast het beschikbare budget gelegd. Gezien de bezuinigingen is de kans groot dat het beschikbare budget lager is dan wat voor de uitvoering van alle ideeën nodig is. Is dat het geval, dan vragen we de werkgroep om prioriteiten aan de ideeën toe te kennen. De ideeën die uiteindelijk worden gerealiseerd, worden vervolgens aan de bewoners gepresenteerd.

Meer weten?
Wilt u meer weten over de aanpak van Integrale Wijkontwikkeling? Neem dan contact op met mevrouw M. Kelly of mevrouw A. van den Boom via telefoonnummer (0499) 360 911 of per e-mail indewijk@gembest.nl.
---