Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 15 september

Alkmaar, 15-09-2010 o 14.15 uur

Man neergestoken

Den Helder, woensdag 15 september

Een 38-jarige man uit Den Helder is woensdagochtend rond 00.30 uur neergestoken in een woning aan de Fregathof. De man was met drie andere mannen in de woning. Hij kreeg een woordenwisseling met één van hen, een 39-jarige man uit Den Helder. Deze stak de 38-jarige man met een mes in zijn buik en vertrok vervolgens op de fiets. Hij melde zich even later op het politiebureau, waar hij werd aangehouden.

De politie trof de 38-jarige man liggend buiten op een grasveld aan. Hij had veel bloed verloren en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De getuigen die bij het steekincident aanwezig waren worden door de politie verhoord.

Bewoner houdt inbreker aan

Blokker, woensdag 15 september

Een 28-jarige Fin werd woensdagochtend rond 06.00 uur aangehouden op de Abdij voor poging inbraak. Een 36-jarige bewoner lag te slapen en hoorde gerommel in zijn achtertuin. De bewoner keek uit het raam en zag een man op het platte dak van zijn bijkeuken staan en dat er een trap op zijn tuintafel was gezet. Hij vroeg de man wat hij aan het doen was. De man antwoordde in het Engels dat hij niets aan het doen was en liep vervolgens rustig van de trap naar beneden in de richting van de schuur. De bewoner sprong uit zijn raam, ging achter de man aan en riep zijn buurman. Hij kreeg de inbreker te pakken en er ontstond een worsteling. De buurman kwam erbij. Samen hielden de mannen de Fin in bedwang en droegen hem over aan de politie.

Kentekenplaat leidt tot aanhouding

Alkmaar, dinsdag 14 september

Een 56-jarige man uit Alkmaar werd dinsdagavond rond 20.00 uur aangehouden op het politiebureau aan het Mallegatsplein. Eerder die avond wilde een 17-jarige fietser uit Alkmaar de Vondelstraat rond 18.30 uur oversteken om de van Harenlaan in te rijden. De 56-jarige man kwam juist met zijn auto de van Harenlaan uit rijden en wilde de Vondelstraat op rijden. Hierbij reed de bestuurder de fietser aan. Deze viel. De fietser stond op en trok zijn fiets onder de auto vandaan. De automobilist bleef in eerste instantie staan, maar reed toen toch door. De kentekenplaat van zijn auto was door de botsing echter op straat beland. Hierdoor was hij makkelijk te achterhalen. De politie ging langs bij het adres van de te naam gestelde van de auto en vroeg de bestuurder zich te melden op het politiebureau. Hij meldde zich rond 20.00 uur aan het Mallegatsplein en werd aangehouden voor doorrijden na een aanrijding.

Beginnend bestuurder raakt rijbewijs kwijt

Den Helder, dinsdag 14 september

Een 48-jarige automobilist uit Den Burg werd dinsdagavond rond 19.40 uur aangehouden op de Marsdiepstraat. De beginnend bestuurder bleek teveel gedronken te hebben. Hij blies 420 ug/l. Dit is drieënhalf maal de toegestane hoeveelheid van 90 ug/l. Het rijbewijs van beginnend bestuurders wordt ingevorderd bij 350 ug/l. de man raakte zijn rijbewijs dus kwijt.

Neergeslagen met barkruk

Schagen, woensdag 15 september

Een 33-jarige man uit Schagen werd woensdagochtend rond 02.15 uur aangehouden in zijn woning. De man was naar een café geweest aan de Herenstraat. Hij had daar aan een 54-jarige Schagenaar gevraagd of hij de rekening van de 33-jarige man wilde betalen. De 54-jarige man was dit niet van plan en maakte een opmerking tegen de 33-jarige man. Deze werd hierop boos en verliet het café. Hij kwam echter even later terug en sloeg de 54-jarige man met een barkruk op het hoofd. Deze lag bebloed op de grond toen de politie arriveerde. Hij was niet aanspreekbaar en had een aardige hoofdwond. Hij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Agenten gingen langs bij het adres van de verdachte. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man krijgt een ontzegging voor het café aan de Herenstraat.

Fietser gewond

Heerhugowaard, dinsdag 14 september

Een 29-jarige fietser uit Heerhugowaard raakte dinsdagavond rond 17.15 uur gewond bij een aanrijding op de Oosttangent. De fietser reed over de rotonde en kreeg geen voorrang van een 44-jarige automobilist uit Heerhugowaard. Er ontstond een aanrijding waarbij de fietser even buiten bewustzijn raakte. Hij werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.