Gemeente Castricum

Vierde fase Dorpsstraat van start

De werkzaamheden aan de Dorpstraat gaan de vierde fase in. Vanaf maandag 30 augustus wordt het deel tussen de Cieweg en de rotonde CF Smeetslaan onder handen genomen.

Dit deel is tijdens het werk afgesloten voor autoverkeer. De werkzaamheden duren zoân tien weken. Donderdag 26 augustus wordt al begonnen met het verplaatsen van (een deel) van de afzettingen.

De kruising (Korte) Cieweg wordt als eerste uitgevoerd. Hier komt een voetgangersoversteek. Half september is de kruising gereed en open voor het verkeer.

Â

Bereikbaarheid

Iedere fase wordt in verband met de veiligheid van verkeer en wegwerkers afgesloten voor alle verkeer. Tijdens de werkzaamheden kunnen de bewoners niet met de auto bij de woning komen. In fase 4 wordt de Dorpsstraat de eerste twee weken afgesloten ter hoogte van de Cieweg en de Kon. Wilhelminalaan. Als de kruising Cieweg klaar is, wordt de gehele fase afgesloten van de Cieweg tot aan de Dokter van Nieveltweg.

Â

Omleiding.

Gedurende de werkzaamheden wordt het doorgaande verkeer omgeleid via de Mient, Ruiterweg, Kleibroek en Oranjelaan. De omleiding wordt met borden aangegeven.

Â

Weersomstandigheden

Werkzaamheden zijn weersafhankelijk. Dat betekent dat weersomstandigheden van invloed kunnen zijn op de voortgang en planning.