Intertaste koopt voormalige Royco fabriek van Campbell's

15/09/2010 14:46

Intertaste B.V.

Puttershoek, 15 september 2010

Intertaste heeft het voornemen om de voormalige Royco fabriek in Utrecht te kopen van Campbell's Netherlands BV.

Intertaste, dat actief is in sauzen, kruiden en specerijen en in handen is van Clearwood, breidt hiermee haar activiteiten in co-manufacturing fors uit en voegt een derde fabriek toe aan het bedrijf.

Ton Cieraad, managing partner Clearwood: "Intertaste ontwikkelt en produceert voor een aantal leidende merkspelers kant-en-klare consumentenproducten. We zijn er trots op dat ook Campbell's straks onze klant zal zijn. We zien dit als een grote stap voorwaarts in onze strategie om dé ontwikkel- en productiepartner voor A-merkfabrikanten en supermarktketens te worden."

Nieuwe toekomstperspectieven

De overname van de Utrechtse fabriek, waar droge soepen worden ontwikkeld en geproduceerd voor de Belgische, Engelse, Franse en Duitse markt, biedt nieuwe toekomstperspectieven voor de fabriek. Mark Groos, bestuurder van de fabriek namens Campbell's: "We zijn enthousiast over de samenwerking met Intertaste. Door verkoop van de fabriek wordt het mogelijk om het volume in de fabriek te laten groeien door voor externe klanten te werken."

Snelle groei verwacht

Intertaste verwacht dat het aantal arbeidsplaatsen in Utrecht binnen een jaar na de overname van de huidige 90 met enkele tientallen zal stijgen. Ton Cieraad: "We zijn in gesprek met een aantal potentiële klanten waarbij het volume in de fabriek snel kan groeien. Het is een kwalitatief hoogstaande en efficiënte fabriek die daarnaast ook een goede versterking geeft aan onze productontwikkeling en know-how op het gebied van droge mixen"

De overname wordt naar verwachting aan het eind van het jaar afgerond. Het adviestraject met de OR wordt onmiddellijk in gang gezet.


-- -- -- --

Over Intertaste (www.intertaste.eu)

Intertaste ontwikkelt en produceert innovatieve, hoogwaardige specerijen, marinades, dressings & sauzen. Producten met natuurlijke ingrediënten en een uitstekende smaak. Intertaste produceert consumentenproducten voor merkfabrikanten en supermarktketens en levert grondstoffen en halffabrikaten aan de levensmiddelenindustrie. De omzet die Intertaste realiseert is circa 85 mln. Op de locaties Puttershoek, Nijkerk en Lier (B) werken circa 275 mensen.

Over Clearwood (www.clearwood.nl)

Clearwood is eigenaar en manager van een aantal Nederlandse bedrijven en richt zich op bedrijven met toekomstperspectief die verkocht worden omdat de eigenaar ze niet meer als kernactiviteit ziet.

Clearwood bestaat uit 5 ondernemers, die hun krachten hebben gebundeld. Andere bedrijven uit de Clearwood groep zijn Maitre Paul (vriesvers gebak) ECi (boekenverkoop), Eways (fulfilment) the House of Books (uitgeverij) en MaxWays (IT dienstverlening; samen met Conclusion)

Over Campbell (www.campbellsoup.com)

Campbell brengt wereldwijd voedingsmiddelen van hoge kwaliteit op de markt waaronder soepen en sauzen, gebakken snacks en gezonde dranken. Campbell is opgericht in 1869 en heeft sindsdien een grote portfolio van merken opgebouwd waaronder "Campbell's", "Pepperidge Farm", "Arnott's" en "V8".

Over Campbell Utrecht

In 1942 werd in de Utrechtse fabriek gestart met de productie van voedingsmiddelen; toen voornamelijk (diepvries)groenten. In 1965 kwam de fabriek in handen van Unilever. Deze maakte er een fabriek voor droge producten van en concentreerde er in 1998 al haar Europese droge soep activiteiten.

De fabriek kwam in handen van Campbell's toen het merk Royco in 2001 door Unilever aan Campbell's verkocht werd.