Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Kom praten over veiligheid in Bloemhof

Enkele wijken in Rotterdam scoren een onvoldoende op het gebied van veiligheid. Bloemhof is er daar één van. Wij willen u uitnodigen om samen met ons te praten over de veiligheid in Bloemhof. Alleen met uw hulp kunnen wij echt een verschil maken!

Bewoners en ondernemers maken zich zorgen, bijvoorbeeld door drugsoverlast en jongeren die op straat hangen. Maar ook over de relatief grote groep bewoners die maar kort in de wijk wonen en dan weer verhuizen. Ook ergeren mensen zich aan het vuil dat náást de container wordt neergezet. Vanuit gemeente Rotterdam en deelgemeente Feijenoord werken Jur Verbeek en Xenia Heemskerk (foto) hard om dit te veranderen. Dat doen ze niet alleen, maar samen (met onder andere) de politie, woningcorporaties en organisaties die zich inzetten voor Bloemhof. Ook uw hulp is daarbij hard nodig.

Stadsmarinier
Jur Verbeek is stadsmarinier in Bloemhof. Hij valt direct onder het college van burgemeester en wethouders en is speciaal aangesteld om de veiligheid in de wijken te verbeteren. Dat doet Jur samen met de deelgemeente, gemeentelijke diensten, corporaties, politie, bewoners en ondernemers. Eerder werkte hij als stadsmarinier in Spangen en IJsselmonde.

Gebiedsregisseur
Xenia Heemskerk is gebiedsregisseur bij deelgemeente Feijenoord. Zij houdt zich niet alleen bezig met de veiligheid in Bloemhof, maar ook met het groen in de wijk, de buitenruimte, taalaanbod, bewonersinitiatieven en sociale problemen. Samen met alle gemeentelijke diensten, politie en woningcorporaties bepaalt ze wat er moet worden gedaan om van Bloemhof een prettige wijk te maken.

Xenia en Jur zijn erg benieuwd naar uw ervaringen in de wijk. Bent u tevreden over de veiligheid in uw wijk of straat? Heeft u ideeën, meldingen, klachten of vragen over uw wijk of straat? Wij maken graag kennis met u! Met uw hulp willen wij overlast en onveiligheid snel en goed aanpakken. Daarom nodigen we u graag uit om te praten en van gedachten te wisselen over de veiligheid in uw buurt en wijk. Dit gebeurt op:


- 23 september, 19.00 uur, De Put Putseplein 28
- 28 september, 19.00 uur, Buurthuis Irene Oudelandstraat 75
- 29 september, 19.00 uur, Speeltuin de klimroos Putsebocht 183
- 30 september, 19.00 uur, Woonwinkel Woonstad Heer Arnoldstraat 30
- 5 oktober, 09.30 uur, De Put Putseplein 28
- 7 oktober, 19.00 uur, B.O.B. L.Hilleweg 59
- 14 oktober, 19.00 uur B.O.B. L.Hilleweg 59

Let op! De bijeenkomst op 5 oktober is alleen bedoeld voor vrouwen uit Bloemhof. De bijeenkomst op 14 oktober is speciaal voor bewoners afkomstig uit Oost-Europese landen. Op die avond zijn tolken aanwezig.

Gebiedsregisseur Xenia Heemskerk en Stadsmarinier Jur Verbeek