Rijksoverheid


Datum 15 september 2010

Betreft totaaloverzicht openstaande toezeggingen OCW

In reactie op de brief van de commissie voor Onderwijs Cultuur en Wetenschap van 1 juli 2010 ( 2010D28035) waarin wordt verzocht om uw Kamer te informeren over de nog openstaande toezeggingen en specifiek over de voortgangsrapportage misbruik studiefinanciering (uitwonendenbeurs) kan ik u als volgt berichten.

Uw Kamer heeft de voortgangsrapportage inzake de uitvoering van het Actieplan misbruik uitwonendenbeurs op 1 juli ontvangen. In de loop van september wordt uw Kamer geïnformeerd over de toezeggingen betreffende de evaluatie van de lumpsumbekostiging en het onderzoek naar de financiële deskundigheid in het primair onderwijs, de verkenning naar een waarborgfonds primair en voortgezet onderwijs en de macrocijfers over de financiële middelen van de instellingen voor primair en voortgezet onderwijs per eind 2008.

Over de overige nog openstaande toezeggingen waarvan uitvoering per 1 september 2010 voorzien was, is uw Kamer geïnformeerd via brieven waarin aan de toezegging tegemoet werd gekomen, of via uitstelbrieven. Op de derde dinsdag van september zal uw Kamer als bijlage bij de OCW# begroting de volledige lijst van nog openstaande toezeggingen aantreffen.

de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

mr. A. Rouvoet