PCOB geeft stof tot discussie

15/09/2010 15:48

PCOB

OokU en SP pleiten voor solidariteit tussen generaties

Op de 50PlusBeurs organiseert de PCOB dit jaar het politieke plein. Daar geeft de seniorenorganisatie een podium aan politici en maatschappelijke organisaties. Ook is er alle ruimte voor vragen en opmerkingen vanuit de zaal. Tijdens alle beursdagen is er tweemaal per dag een debat. Paul Ulenbelt (SP) en Kees de Lange (OokU) bijten woensdag het spits af.

Zorgen rondom het pensioen houden veel senioren bezig. "Ik heb hier 40 jaar voor gewerkt, en nu dreig ik gekort te worden, zonder dat ik daar iets aan kan doen," zo klinkt meerdere malen de noodkreet uit het publiek.

De Lange spreekt zijn zorg uit over de houdbaarheid van het pensioenstelsel: "Dat er iets moet veranderen is onvermijdelijk, maar het kan niet zo zijn dat de gepensioneerden van nu daar alleen de rekening voor moeten betalen. Ulenbelt sluit zich hierbij aan, maar waarschuwt tegelijkertijd voor een strijd tussen oud en jong. "De problemen met de pensioenen raakt oud en jong. Daar kunnen we niet omheen. Juist nu moeten we samen optrekken. Solidair zijn door de generaties heen."

De PCOB pleit al langer voor solidariteit tussen generaties. Tegelijkertijd wil de seniorenorganisatie meer zeggenschap in pensioenfondsen voor gepensioneerden. Zo wordt geborgd dat iedereen eerlijk bijdraagt aan het houdbaar houden van ons pensioenstelsel.





http://www.pcob.nl