Politie Gelderland-Midden

Fietser ernstig gewond, getuigen gezocht (aanvulling)
Publicatiedatum: 15-9-2010 15:48:02

EDE - De politie is Ede is nog steeds op zoek naar getuigen en een tot dusver onbekende tractorbestuurder naar aanleiding van een verkeersongeval van afgelopen zaterdag 11 september op de Otterloseweg in Ede. Een 53-jarige Wageninger raakte daarbij ernstig gewond en ligt nog steeds in het ziekenhuis.

Rond vier uur die dag reed het slachtoffer samen met zijn vrouw over de Otterloseweg in Ede, komende uit de richting Otterlo en gaande richting Ede. Op het gedeelte tussen restaurant `Amadeus' en de N224 kwam de Wageninger ten val toen een tractor hem passeerde. Het slachtoffer liep daarbij een gebroken sleutelbeen, gebroken ribben en een klaplong op en moest naar het ziekenhuis. Daar verblijft de Wageninger nog steeds.

Volgens de politie moeten er getuigen zijn geweest van het ongeval. Zo zouden er een of meerdere fietsers komende uit de richting Ede hebben gereden toen de tractor passeerde. De tractor was groen/blauw van kleur en er zat een aanhanger aan gekoppeld. De bestuurder ervan is doorgereden en had vermoedelijk niets gemerkt. De politie is naarstig naar de bestuurder op zoek en verzoekt hem zich te melden. De politie in Ede is bereikbaar via 0900-8844.
(101633)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---