Gemeente Meppel


Sportimpulsen van start

De gemeente Meppel doet mee aan twee landelijke stimuleringsprojecten, de impuls Nationaal Actieplan Sport en Bewegen (NASB) en de impuls brede scholen, sport en cultuur, de combinatiefunctie regeling. De impulsen lopen tot 31 december 2013.

Sport en bewegen voor groepen krijgt in Meppel de komende jaren extra aandacht. Binnen het NASB is er extra aandacht voor inactieve groepen, mensen met een chronische ziekte of beperking, ouderen (55+), jeugd met overgewicht en jeugd uit arme gezinnen.

Naast het NASB wordt ingezet op de beweegbuurten uit de Provinciale Olympische Nota Drenthe 2028 en op combinatiefuncties. De combinatiefunctionarissen richten zich in 2010 op de wijken Haveltermade, Koedijkslanden en Oosterboer. Ze gaan aan de slag met het opzetten en aanbieden van tussenschoolse en naschoolse sportieve activiteiten in samenwerking met de basisscholen, sportverenigingen, TSO/BSO en wijkorganisaties.

Op http://www.meppelactief.nl/ worden alle buurtsportactiviteiten voor de drie wijken aangekondigd. Meedoen is gratis!

Dit najaar wordt naast de buurtsportprojecten ook gestart met Club Extra, verenigingsondersteuning, samenstelling Fitwijzer 55+, cursus Beweegkriebels, sportloket in het ziekenhuis, GALM 55+ project en advisering door bureau aangepast sporten.

De resultaten van de afgelopen zomer uitgevoerde nulmeting zijn begin oktober bekend.