Gemeente Eindhoven

Driemaal Eindhoven Lichtstad in het station

De drie nieuwe eyecatchers in het Eindhovense station geven het station in het kader van Eindhoven City of Light 2010, meer Lichtstad-uitstraling. Kwam je voorheen aan in het station van Eindhoven dan kon je in iedere stad zijn. zegt wethouder Mary-Ann Schreurs. Met deze nieuwe lichtelementen is het veel meer thuiskomen in de Lichtstad. Die sfeer wordt vervolgens buiten voortgezet met de Groene Loper richting de Bijenkorf, het lichtplein van de fietsenstalling en het uitzicht op de Lichttoren.

Ook NS is blij met het initiatief. Regiodirecteur Heleen Herbert zegt: We hebben er graag aan meegewerkt. Het station is er fraaier van geworden en daardoor aangenamer om te verblijven. Mensen voelen zich veiliger in een aangeklede en verzorgde omgeving en in een prettige omgeving wordt ook minder vernield en vervuild.

De drie lichtelementen zijn:

Paneel Lichtviaduct
Een paneel van Har Hollands HTC viaduct (High Tech Campus) staat op de vide aan de stadskant. Het lichtviaduct won in 2009 Eindhovens Trots.

Wandbekleding noordzijde (buskant)
Een compilatiefoto van Eindhoven Lichtstad bekleedt een grote wand aan de noordzijde van het station; de kant van de bussen.