KRO

Drie bijzondere verhalen in KRO's Goudmijn

Uitzenddatum: 15/09/2010

In KRO's Goudmijn gaat Karin de Groot op zoek naar bijzondere verhalen van gewone mensen. Deze aflevering zijn drie inspirerende verhalen te zien over omgang met je uiterlijk, overlijden van een naaste en het verhaal over de ambities van een dirigent zonder orkest.

Hans Oosterwijk trombonist en leraar aan een muziekschool, wordt in 2004 tot zijn eigen verbazing op een veiling eigenaar van de boedel van het failliete Promenade Orkest uit Amsterdam. Instrumenten, stoelen, lessenaars en ruim negenhonderd partituren voor een compleet orkest. Hij betaalt slechts 16.000 euro, terwijl één contrabas al 18.000 euro waard is. Met de spullen wil hij een droom in vervulling laten gaan: een eigen symfonieorkest. Zijn hele boerderij is inmiddels omgebouwd maar waar blijven de orkestleden?

Dewi is een jonge knappe meid van 24, dol op salsadansen als ze last krijgt van haar neus. Neusdruppels helpen niet en onderzoek wijst op een groot gezwel. De operatie slaagt maar haar gezicht is voorgoed veranderd. Hoe ga je zelf om met een complete gezichtsvervorming en hoe reageert je omgeving? Wie en wat sleept je er doorheen?

Ingrid heeft een hartsvriendin die ernstig ziek is. Als Ingrid op vakantie gaat viert ze haar verjaardag. Haar gezin heeft allemaal ballonnen opgehangen. In de vroege ochtend loopt Ingrid naar buiten en ziet 2 grote luchtballonnen aankomen. Ze voelt dat haar vriendin is overleden. Een half uur later krijgt ze een telefoontje uit Nederland. Haar hartsvriendin is net overleden. Ingrid: "De ballonnen waren haar laatste afscheidscadeau".

KRO's Goudmijn, woensdag 15 september om 18.25 uur bij de KRO op Nederland 2.