Gemeente Amsterdam stadsdeel Zuid


Amstelpark

1 september 2010

---

Kermis voor gehandicapten in het Amstelpark


1 september 2010

Op woensdag 15 en donderdag 16 september vindt voor de vierde keer in het Amstelpark de SHAMAJO-Fair Amsterdam plaats. Deze kermis is bedoeld voor mensen die sinds hun geboorte (meervoudig) gehandicapt zijn en vanwege hun beperkingen een gewone kermis niet kunnen bezoeken. Zij kunnen twee dagen lang volop genieten van een speciaal voor hen aangepaste kermis waar zij als VIP's behandeld worden.

De SHAMAJO-Fair is een nostalgische kermis met veel attracties en allerlei lekkernijen. De attracties zijn speciaal aangepast voor de gehandicapte deelnemers. Daardoor kunnen zij als VIP's in hun eigen tempo en op hun eigen manier plezier maken.

foto Wensstichting SHAMAJO

Naast een draaimolen, een ouderwetse zwanenzweefmolen, een snelle rupsbaan en een oud-Hollandse gebak- en oliebollenkraam zijn er mini-cars, ponypaardjes en speciale huifkarren. Ook de SHAMAJO-clowns Boebes en Slobje zijn van de partij en er is volop live muziek.

Deelname

Iedere aangemelde VIP (gehandicapte) mag gratis deze Fair bezoeken en mag per bezoek gratis één begeleider/gezinslid meenemen. Deelname aan de SHAMAJO-Fair Amsterdam 2010 is alleen mogelijk na aanmelding vooraf. U kunt zich tot en met woensdag 8 september aanmelden via de website van Wensstichting SHAMAJO.

Waar en wanneer?

De SHAMAJO-Fair Amsterdam 2010 is geopend:

* woensdag 15 september van 11.00 tot 17.00 uur;
* donderdag 16 september van 10.30 tot 15.30 uur.

De SHAMAJO-Fair Amsterdam vindt plaats in het Amstelpark. De hoofdingang van het park is aan de Europaboulevard, tegenover de A.J. Ernststraat. Voor bezoekers is hier voldoende gratis parkeergelegenheid gereserveerd. Het evenemententerrein is op circa zeven minuten loopafstand van de hoofdingang.

Meer weten?

De SHAMAJO-Fair Amsterdam wordt georganiseerd door de Wensstichting SHAMAJO en komt mede tot stand dankzij subsidie van Stadsdeel Zuid. Ook helpen medewerkers van de afdeling Beheer Openbare Ruimte van het Stadsdeel de organisatie een handje met elektriciteit, water, afval afvoeren enzovoorts. Meer informatie vindt u op de website van de Wensstichting SHAMAJO.

Op deze pagina

Deelname
Waar en wanneer?
Meer weten?